Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 501 visningar

Brutet nyckelben och opererat in titanplatta.

Torslanda
#1
4 september 2020 - 11:23
Gilla 
Hej!
Jag har lyckats bryta nyckelbenet så illa under en löptur (landade på berg/sten) att jag var tvungen att operera in en titanplatta med 6st skruvar.

Nu har det gått 5 veckor sedan operationen och jag börjar få upp rörligheten något i axeln/armen, men det känns väldigt långt ifrån bra.

Finns det någon här som har liknande erfarenhet och kan säga hur bra allt egentligen kommer att bli och när skulle jag kunna börja löpträna igen? Spelar även hockey vanligtvis, och det känns rätt långt bort just nu.
Tacksam för svar!
1988 • Göteborg
#2
4 september 2020 - 13:26
Gilla 
Jag bröt nyckelbenet när jag cyklade downhill för några år sedan. Valde dock bort operation då jag några dagar senare hade en semesterresa till usa bokad. Har därför ett minne i form av ett små groteskt utstickande ben då det läkte med lite överlapp.

I vilket fall tog det ca 5v innan jag sprang min första löprunda igen och efter ytterligare 3v var jag uppe i normal veckomängd. Men skulle inte vågat spela hockey eller annan kontaktsport då.

Minns det som att det fortfarande kändes lite "konstigt" i axeln efter ett halvår och att det kunde göra on om jag sov en hel natt på den sidan. Efter ett år skulle jag säga att jag var helt återställd, förutom då det rent visuella som kommer bestå resten av livet.
1973 • Älvängen
#3
4 september 2020 - 14:02
Gilla 
Ingen operation här heller men har brutit samma nyckelben tre gånger, senast för tre år sedan. Sprang första passet bara ett par veckor efter brottet då läkarna sagt att det bara är smärtan som hindrar. Huruvida din titanplatta förändrar något kan nog bara läkaren säga.

Lycka till!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.