Löpning Skador & Rehab 1 inlägg 422 visningar

3 års återkommande av troligen benhinnebesvär

Linköping
#1
2 september 2020 - 21:59
Gilla 
Hej!

Ursäkta för denna återkommande fråga som ofta kommer upp här så ska hålla mig kort.

Under en tre års period med över 40 sjukgymnast besök och gjort mer eller mindre allt man kan göra utöver operation så försöker jag fortfarande lösa detta problem.

Senast i våras har jag varit hos två ortopeder i hopp av operation och efter en tryckmätning trodde den ena att det var kompartmentsyndrom och skickades vidare till den andra som jag förklarade för att att jag inte känner igen mig i symtomen för detta och han höll med mig men att sedan säga att man inte kan operera det jag beskriver och därefter gav jag upp helt.

Ändå sitter man och läser att många opererar sig för benhinnebesvär(vilket det verkar vara men ej helt 100). Det verkar då vara Fasciotomy man opererar av det jag kan läsa.

Så jag vet inte riktigt hur jag ska gå tillväga. Är det någon som har tips vad som bör göras/kan göras? Kontakta någon speciell läkare inom detta då jag inte verkar få hjälpen jag behöver här i Linköping?

Smärtan är alltså i båda benen på insidan av smalbenen och kommer när jag trycker på i fotbollen. Har alltså inte gjort någon röntgen eller operation. Smärtan håller alltså i sig under träning och flera dagar efteråt, även vardagligt i varje steg när det var som värst. vilket talar för att det inte är kompartmentsyndrom då den brukar släppa efter träning då trycket sjunker. Målet är alltså att kunna komma tillbaka till fotbollen och ge 100% utan dessa smärtor då det inte går att bygga fotbollskondition och träna kontinuerligt.

Någon som kan dela erfarenhet/tips här?
blev kanske lite rörigt och lite informationsfattigt men skulle listan skrivas vad jag gjort för åtgärder/behandlingar skulle listan bli enorm. Är det någon fråga så är det bara att köra på så svarar jag så fort jag kan!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.