Löpning Kläder, Skor & Prylar 5 inlägg 1246 visningar

Ny sko - ont undersida fram

1985 • Floby
#1
15 maj 2019 - 09:31
Gilla 
Halloj alla löparfantaster.

Jag ska pringa Göteborgsvarvet nu på lördag och bestämde mig för att köpa nya skor, på grund av lite sjukdom så har jag inte hunnit "springa in dem"...

Första löppasset var igår med de nya skorna. Funkade riktigt bra till en början, men efter sådär 3 km börja det komma en ömmande känsla under båda framfötterna. När jag närmade mig 4-5 km så hade den ömmande känslan blivit mer brännande nästan domnande känsla på båda fötter ( undersida, fram, strax innan "trampdynorna" fram till tårna). Jag har löpt 3-4 pass i veckan de senaste 2 åren utan problem. Dessa 2 år har jag sprungit i Nike Pegasus air zoom 34. De nya som orsakade smärtan är Asics gel- kayano 25.

Antar att jag får springa i mina väl använda Pegasus på varvet...men vad tror ni om mina Problem med kayano, kommer jag springa in dem eller vad tänker ni? Vad är problemet ?

Hälsningar
Mattias
Henric Karlsson
1973 • Linköping
#2
15 maj 2019 - 11:54
Gilla 
Känner igen den där känslan, att det nästan bränner under främre trampdynorna. I mitt fall var det ett annat märke. Provade dom på ett pass till där jag värmde upp i mina gamla skor, bytte till dom nya, men samma känsla.
Då provade jag att byta innersulor mellan dom gamla och nya (det var ganska sladdriga saker i dom nya , och fasta hårda i dom gamla) och det blev bättre, oklart om det skulle blivit helt bra.
Jag konstaterade att dom nya inte var för mig och gick tillbaks till butiken och förklarade läget, fick ett par nya som funkade.

Jag försökte dock aldrig gå till botten med vad som var problemet.
hxman
1976 • Skåne
#3
15 maj 2019 - 20:30
Gilla 
Jag har samma problem med en del modeller. Har slutat försöka experimentera bort det (snörning, strumpor, storlek o.likn) så om modellen inte funkar blir det retur eller vardagssko. Frustrerande när det ska vara en bra sko enl recensioner
Pär M
1969 • Umeå
#4
16 maj 2019 - 10:41
Gilla 
Lämna tibax. Köp nån annan sko!!!!
Patrik Lindegårdh
1979 • göteborg
#5
17 maj 2019 - 09:12
Gilla 
har samma på vissa skor, tror det beror på att skon är för smal/liten för min fot. Hjälper lite att snöra lösare i framfoten och töja ut med skoblock
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.