Den 16 december 2020 lanserade vi en ny design och ett helt nytt upplägg på våra sajter.
Det innebär att alla funktioner från Skid, Tri, Cykl och Svettig nu ryms här på Jogg. Läs mer här!
Löpning Kläder, Skor & Prylar 9 inlägg 3411 visningar

Mizuno och On

Mats Jeppsson
1963 • Finja
#1
28 april 2019 - 17:17
Gilla 
Hej
tänkte bara höra vilka erfarenheter ni på forumet har av ovanstående märken, i nutid alltså av de senaste modellerna. On-märket säljs mest via Naturkompaniet, om jag förstått det rätt.
?? Är det bra dämpning, är de bra till träning. Bra om man blandar grusväg, terräng, lite asfalt??
Har själv lite problem med ont "under foten.
Springer nu och har "alltid" sprungit med Asics Kayano, men vill ha ett par o variera med.
/Mats
1963 • Linköping
#2
29 april 2019 - 22:27
Gilla 
Har kört med Mizuno Wave Ultima i många år då jag hade stora problem med benhinnorna första åren. Köpte nyligen Mizuno Wave GTX som är lite smidigare och tål väta bättre. Fortfarande bra dämpning, växlar mellan dessa nu på alla underlag.
1974 • Mölndal
#3
30 april 2019 - 18:58
Gilla 
Har varit nyfiken på Mizuno så kanske ska testa nån variant. Brukar vara rätt bra pris på Startfitness.co.uk

Kim Ahola
1970 • Västerås
#4
1 maj 2019 - 11:28
Gilla 
On finns på stadium också. Har inte testat själv (men är sugen) och har läst att den vanliga Cloud M är hård. Men On har ju även cloudsurfer och cloudace.
Filip Kirsten
1983 • Malmö
#5
1 maj 2019 - 22:19
Gilla 
Har ett par On Cloud (https://www.on-running.com/en-us/products/cloud-all-black-m) som är fina att springa med på asfalt och bana. De är riktigt lätta och ger bra grepp, frånskjut och energi i steget. Deras sulor är dock enligt mig direkt olämpliga för grusväg och terräng då det väldigt lätt fastnar småsten/kvistar/dyl. mellan "kuddarna".

Frun springer mest i sina Mizuno Wave Rider 22 (https://runrepeat.com/mizuno-wave-rider-22) och är väldigt nöjd med dom. Nu när det varit ett par varma dagar har hon klagat lite på att de andas dåligt dock. Men läser man reviews är det många som tycker att de är en pålitlig mängdsko. Jag hade tidigare ingen aning om att de va så populära som de verkar vara utanför Sverige.
Mats Jeppsson
1963 • Finja
#6
2 maj 2019 - 15:37
Gilla 
Tack för alla svar, får kanske in i butik o testa. Stefan Johansson, du nämnde gubbvad, vad kör du då för skor?(har problem med samma sak)
Michael T
1975 • Norrköping
#7
4 maj 2019 - 12:08 Redigerad 4 maj 2019 - 12:09
Gilla 
Har ett par On Cloudflow sedan augusti förra året och är mycket nöjd med dom. Har kört Kayano och körde Mizuno Wave Rider 20 innan On och kände av vader ganska ofta efter passen. Behövde förebygga med excentriska tåhäv i perioder. Numer känns det inte alls om jag inte kör tåhäv efter men då får man skylla sig själv ;) - Stor skillnad för mig.

En annan stor skillnad jag märkte direkt var frånskjutet. "Kuddarna" responderar klart tydligare än i gamla Wave Rider eller Kayano...där jag ibland kunde känna mig "tung". Upplever inte samma känsla med On utan den "hjälper" dig mer.

Tänkte mig först att fortsätta med Mizuno eftersom jag var ganska nöjd mot skorna innan (läs Salming, mina vader kraschade). Men testade On Cloudflow via Stadium och det blev en hit direkt.

Grus och små kottar kan fastna under skorna definitivt...kör ofta i skogen med skorna. Jag tycker att fördelarna överväger nackdelen med gruset mellan kuddarna. Det går att sparka till med foten så brukar det försvinna och så ofta händer det inte mig. Men blir du lätt störd över det så blir det en faktor. Asfalt är väl deras gebit och där är de riktigt bra - dock så kan det ju finnas grus där med ;)

Skorna är smala jämfört med Wave men passar mina fötter bättre. sitter lite fastare om foten. Hälkappan kan nog upplevas som hård men i Cloudfow har jag inte haft problem alls. Köpte dock även deras Cloudventure(trail) och med dom fick jag skavsår på hälen i början men det går att förebygga med lite plåster.

my 2 cents
Östermalms IP
#8
4 maj 2019 - 13:15
Gilla 
Jag hade ett par Mizuno Inspire. Osäker på version. Typ 3 år sen.

Bra skor att gå med, men typ värdelösa att springa i.

I häldenen finns en mycket märkligt plastbit ingjuten. Vet inte vad som var tanken med den, men resultatet blir hård dämpning à la träpjuck.

On har jag inte provat, men hört folk som gillar dem.

Men som nämnts ovan, det finns gott om mer beprövade skor, t.ex. Pegasus, Asics GT-serien eller liknande.
1985 • Stockholm
#9
8 maj 2019 - 09:28
Gilla 
Testade On Cloudflow för första gången igår.

Var rädd att de skulle vara stumma efter ett inlägg ovan, men tvärtom – de var klart mjukare och samtidigt mer responsiva än många av mina andra skor.

Kan tom vara en kandidat som min nästa maratonsko.

Jämfört med min tidigare marasko Adidas Adios Boost 2 (241g i stl 44) så är On Cloudflow (247g i stl 44) klart bättre dämpad.

Då är dessutom Cloudflow mkt mer generös i storleken (nästan för stora för mina slimmade fötter) jämfört med Adios där det är millimeterpassform (vilket resulterat i hål i meshen).

Sammanfattningsvis:
+ Rymliga utan några "hotspots"
+ Bra dämpning i förhållande till vikt
+ Hyfsat responsiva
? Sulan verkar inte lämpad för terräng eller svensk vinter
= Något mittemellan Adios och en tyngre mängdsko
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.