Cykel Prylar 13 inlägg 4643 visningar

Låsa cykeln på VR?

Malin Pettersson
1993 • Motala
#1
15 februari 2015 - 22:04
Gilla 
Hur gör ni med att låsa cykeln på Vätternrundan?
Är det så att många tar cyklar i depåer?
Tar ni bort cykeldator och väskor när ni är i en depå för att käka t.ex?
Viktor Ahlqvist
1987 • Stockholm
#2
15 februari 2015 - 23:01
Gilla 
Jag har bara lagt den i diket, men har å andra sidan inte stannat i depåerna längre än 10 minuter. I Mottala försöker jag ha uppsikt över den, men lutade den mot ett träd när jag hämtade mat till exempel.

Finner det relativt osannolikt att någon själ cyklar på de ställerna när det är så lätt att bara plocka dem på natten istället.
Leonard Sandin
1970 • Trångsund
#3
16 februari 2015 - 07:33
Gilla 
I depåerna ställer man cykeln där man hittar en plats ingen låser och man kan förhoppningsvis komma ihåg var den står. Dvs det finns många cyklar där. Har aldrig hört att någon blivit av med cykeln och om någon mot all förmodan skulle försöka (vilket verkar otroligt av många anledningar) så kan man nog lugnt räkna med att det alltid finns dyrare/finare cyklar än ens egen i närheten. Innan/efter loppet kan väl evt vara en annan fråga och nät man sover ska man självklart vara försiktig. Lite OT Vi gjorde på kul ett överslag på sammanlagt inköpsvärde på cyklarna på ett VR och gissade på kring 300 miljoner kronor....
Magnus Johansson
1974 • Göteborg
#4
16 februari 2015 - 10:29 Redigerad 16 februari 2015 - 10:36
Gilla 
Nja, vill minnas att jag faktiskt hört talas om cykelstölder vid VR:s depåer. Risken är väl förvisso relativt liten i dagsläget. Men med tanke på de materiella värden som ligger i potten, ska man nog inte känna sig alltför säker. Det är ju faktiskt hur lätt som helst att iförd cykelkläder plocka cyklar i ställen...

Vill man försvåra lite för tjuven utan att för den skull inte tynga ner packningen alltför mycket, kan jag rekommendera lås liknande detta.
http://www.wiggle.co.uk/abus-combiflex-202-90cm-cable-bike-lock/

Har ett själv som jag brukar ha med mig lite då och då, beroende på cykelrunda och planerade fikastopp.

Naturligtvis upp till var och en att avgöra hur "nojjig" man vill vara. För egen del har jag hittills inte låst cykeln under VR. Hade jag haft en finare cykel än den jag har, hade jag förmodligen gjort det dock. Cykeldatorn har jag plockat bort de gånger jag gjort längre uppehåll och lämnat cykeln utom synhåll i de stora depåerna. Inte vid "smash and grab" stoppen i övrigt. En cykeldator är ju annars ännu lättare att stjäla.
1984 • Nyköping
#5
16 februari 2015 - 10:51 Redigerad 16 februari 2015 - 10:51
Gilla 
Jag känner en som blev av min sin hoj i depån så visst finns en risk.
Men jag skulle aldrig få för mig att släpa med mig ett lås på dessa lopp så det är helt enkelt en risk man får ta enligt mig.

I Motala brukar vi däremot ha med oss lås som vi under loppet sätter fast i någon lyckstolpe eller dylikt så att man vid målgång kan låsa fast och gå in och äta m.m.
Leonard Sandin
1970 • Trångsund
#6
16 februari 2015 - 11:11
Gilla 
Cykeldatorn tar jag med mig i depåerna
Sven Kristiansen
1969 • tøcksfors
#7
16 februari 2015 - 11:17
Gilla 
Låser ikke i depoene, men tar computeren på lomma. I motala settes den i sykkel depot.
1968 • Tolfta
#8
16 februari 2015 - 13:33
Gilla 
Ok nu kör jag inte VR men har faktiskt kört HVR och oavsett lopp så kör jag med devisen som man fick lära sig i det militära (och dess vapen) inte mer än en meter från cykeln. Släpar med mig min in depån, griniga blickar? Struntar faktiskt i det =)

Väl framme i Motala (eller andra målområden) så efter den första slurken eller matbiten (där hojen lutar mot mig) så låser jag in den i bilen innan jag ens tänker tanken på att äta eller duscha etc. Nu när jag körde HVR så avslutades loppet med en decimeter hagel och regn varav jag hade väldigt bråttom att få av mig alla blöta och sjukt kalla kläder varav jag var tvungen att näcka på parkeringen för att få på mig varma (och torra kläder). Men vad gör man inte för att skydda hojen, och i ren desperation fanns det inga andra alternativ =) Har hänt en gång till dock mitt i centrala Sthlm, tur att man inte blivit inburad för "förargelseväckande beteende" =)

Med vänlig hälsning
Fritz
1967 • Mysinge
#9
16 februari 2015 - 16:21
1 Gilla 
Håller med Fritz om att risken under Vätternrundan är mycket liten, men har man en nyköpt hoj ska man förstås vara rädd om den så gott man kan varhelst man är.

En devis jag kör med är att köper man en lätt cykel får man köpa ett tungt lås. :)
Magnus Östvall
1973 • Nu i Sthlm
#10
16 februari 2015 - 19:07
2 Gilla 
I Motala funkar det bra att lämna in cykeln i bevakad parkering, och som ni säger, det finns alltid finare cyklar bredvid att stjäla ändå.

Jag har aldrig låst min i depåerna men försöker lämna den lite "mitt i smeten" dvs där det finns en massa andra cyklar runtomkring.

Ett annat alternativ var som endel hade i England, vissa satte lite silvertejp och andra klistermärken överallt på ramen, och sedan när de tog bort det såg ramen ut som stryk. Det kunde vara en fin ram i kolfiber men de såg ut som skrot och undvek således att bli stulna. (Jag har inte gjort det och tror inte heller att tex Fritz skulle göra något sånt med sina fina Bianchi..)
1954 • Arboga
#11
16 februari 2015 - 20:24
Gilla 
Ett enkelt vajerlås får man ned i fickan, och låser fast i något. Inte alls så säkert, men någon som vill ta en cykel, väljer någon annan.

Och ta med sig cykeldatorn låter som ett bra tips.
1984 • Nyköping
#12
16 februari 2015 - 21:14
Gilla 
Nu verkar de flesta tänka som mig, alltså inte låsa hojen i depåerna.

I Motala kan man med fördel lämna in cykeln på VRs parkering, för även om cykeln ej är låst behövs en nummerlapp för att få ut cykeln. Så man klarar sig där med om man orkar gå ett par 100m mellan cylelparkeringen (som ligger nära starten) och uthämtning av chip :)
1977 • Falun
#13
17 februari 2015 - 15:48
2 Gilla 
Har aldrig låst min cykel i depån, inte heller när jag kommit i mål för att hämta mat och sätta sig och käka vid vattnet eller i gräset.
Sätta silvertejp över ramen skulle jag aldrig göra ;)
Ta av cykeldatorn kan vara smidigt att göra iaf.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.