Löpning Kläder, Skor & Prylar 1 inlägg 5184 visningar

Ont i undersida-utsida av fötterna - nya skor

1991 • Falkenberg
#1
9 augusti 2014 - 12:36
Gilla 
För en tid sedan gick jag från att ha hela inlägg (för att förebygga min pronation) i ett par Asics GT 2000, till att ha ett par Saucony Kinvara 4 utan inlägg.
Detta gick helt fantastiskt bra och har inte haft några känningar alls i fötterna, har gått från att vara "hälisättare" till att springa mer på mitt-framfot med ett driv framåt istället för uppochner.
Dessa nya skorna har jag haft i ca 1 månad och det är snarare så att jag fått strunta i mina inlägg i andra träningsskor för att dom blivit så satans obekväma och gett en smärta vid hålfoten.

Mina asics har gjort sitt och jag köpte ett par Nike zoom structure +17 igår, för att ha till övrig träning. Tog en långpromenad med skorna igår och det gick väldigt bra, upplevde en ytterst liten obehagskänsla men detta snarare för nya skor än något annat.
Ville testa en lätt jogg idag på morgonen (för att kunna ha en alternativ sko att träna andra muskler i fötterna med) men fick snabbt ge upp för att jag fick ruskigt ont på undersidan av ytterkanten på fötterna.
Började ungefär i mitten på foten och gick bak mot hälen.
Är detta pga ovana i fötterna för nya skor i kombination med en vanlig sula i skorna eller är det fel sko?

Skorna i sig är med god stabilitet för just lätt pronation, vilket jag inte tror mig ha tränat bort helt på denna lilla tid. Nu använde jag ju inte mina inlägg alls i dessa skorna för det känns inte som att jag behöver dessa i löpningen.

Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.