Löpning Kläder, Skor & Prylar 6 inlägg 2067 visningar

APP med stöd för fotpod/fotsensor?

Björn
1975 • Stockholm
#1
3 december 2013 - 18:32
Gilla 
Det verkar ledsamt nog som att jag måste överge Runmeter som varit en helt underbar APP att springa med i flera år då den inte stödjer fotsensor. Något som jag tycker är mycket mer intressant att se data på än HR. Nån som kan rekommendera en i övrigt heltäckande APP som också fixar fotsensor?

Gärna med rekommendation av sensor också?
1977 • Eskilstuna
#2
4 december 2013 - 07:07
Gilla 
Garmin Fit och en vanlig ANT+ pod är väl det enkla svaret om man har en Android lur med inbyggd ANT+ stöd (de flesta Sony bla)
Har faktiskt inte testat själv än dock.

IpBike är en annan app som inte är så lätt använd men som fixar det mesta. Av en nörd för nördar kan man nog summera den med.
Även den med ANT+ stöd.

Men Runmeter är väl en Iphoneapp så inget av det där hjälpte väl just dig kanske.

Anders Näslund
1961 • Stockholm
#3
4 december 2013 - 09:59
Gilla 
Bitofexercise har inte stöd för fotpod men däremot inbyggd stegräknare.
Om man kalibrerar lite så funkar den utmärkt inomhus t.ex. på löpband
Dessutom kan man ju utomhus köra både GPS och stegräkning, dvs jag kan hålla koll på hur många steg/min som jag tar och ändå förlita mig på GPS som avståndsmätare. Vill man kan man (per "pass") ställa in om den skall använda steg eller GPS som avståndsmätare.
Endast IOS dock
Björn
1975 • Stockholm
#4
4 december 2013 - 12:04
Gilla 
Ja det är APP för iphone som är aktuellt. Hade en ANT+adapter för iPhone 4 (för HR) tidigare, vet inte om det finns adapter för iPhone 5 som jag har nu. Känns dock i mesta laget att köpa ytterligare en adapter. Smidigare med Bluetooth som Runmeter använder för HR och som jag hade hoppats att de eller någon annan skulle utveckla stöd även för steg. Men tack för tipset hur som helst.

Skulle ju vilja kunna jämföra stegfrekvens med övriga grafer/data jag har i en APP som tex hastighet och puls. Så att det inte bara är enskilda/avskilda data för stegfrekvens utan integrerat i resten.

Tack Anders men det är exakt antal steg och inte en uppskattning jag är ute efter. Det intressanta vore att kunna jämföra riktiga förändringar i hastighet/steg/"ansträningsgrad" och sambanden däremellan.
Anders Näslund
1961 • Stockholm
#5
17 december 2013 - 15:57
Gilla 
Mätningen blir inte mer exakt än den blir med en fotpod.
Kräver samma typ av kalibrering som en fotpod för att funka bra.
Ser att min kommentar kunde uppfattas som att den enbart funkar på löpband men så är absolut inte fallet. Funkar klockrent för mig. Mäter exakt lika långt varje gång (mer precis än GPS skulle jag påstå)
Du kan köra HR och annat via BT även med BitofExcercise
Själv kör jag ett Polar HR bälte och en Wahoo kadensmätare för cykeln på det viset.
Funkar alldeles utmärkt. Jag kan kombinera GPS och steg om jag vill och allt är som du säger, integrerat.
Kör iPhone 5.

Martin Andersson
1978 • Bergshamra
#6
17 december 2013 - 19:28
Gilla 
miCoach är den enda till iOS som jag känner till. Körde den gamla varianten med ANT+ podd förut men som jag förstår det har dom släppt en BT variant. Gillade miCoach skarpt men det var nästa två år sen jag använde appen/tjänsten.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.