Löpning Skador & Rehab 9 inlägg 4792 visningar

Hur länge ska man ha ont?

Bo Engwall
1955 • Uppsala
#1
19 augusti 2013 - 10:03
Gilla 
Finns det ingen idrottsskademottagning i Linköping ?

Naturligtvis ska du kunna få hjälp även om inkompetensen inte tycker det.

Annars är akutmottagning väl en möjlig väg ?
Gällivare
#2
14 oktober 2013 - 07:17
1 Gilla 
Skulle väl säga att sjukgymnaster är extremt mycket bättre på den här typen av frågeställning än läkare är, möjligtvis med undantag för idrottsmedicinsk specialiserade läkare (vilket jag skulle tro att det max finns 50 av i hela Sverige och de sitter knappas på någon vårdcentral).

Till Bo: på akutmottagingen tar man emot hjärtinfarkter, hjärnblödningar, livshotande trauma etc. Du kanske har fått med dig senaste tidens debatt om ökande väntetider? Det beror på att människor som borde söka sig till primärvården tror att akuten är en dygnsöppen vårdcentral.

Johanna bra att du fick hjälp och är på bättringsvägen!
Anna Sundqvist
1974 • Luleå
#3
14 oktober 2013 - 07:29
Gilla 
Vad fick du för hjälp/behandling Johanna?
Maria Agestam
1956 • Kalmar
#4
14 oktober 2013 - 08:32
Gilla 
OM - du inte blir bättre, dvs smärtfri, kan jag rekommendera att du via vårdcentralen får en magnetröntgen av ryggen. Mitt onda i fotleden och vaden hade sitt ursprung i ryggraden, sk spinal stenos och skolios i ländryggen.
Det började med att jag fick ont i fotled/vad när jag gick, men däremot inte när jag sprang. Till slut kunde jag inte gå mer än 200 m utan smärta och då kunde jag inte springa heller. Men det tog många år av sökande hos ortoped, kiropraktor, sjukgymnast, naprapat, vårdcentral och magnetröntgen och senefter 7 år - operation. Nu kan jag inte springa längre men jag gjorde ett antal marathon innan jag visste vad det var...Så lycka till och hoppas att du inte har samma otur med generna som jag!
A
1980 • Halmstad
#5
5 december 2013 - 08:51
Gilla 
VIlken sjukgymnast går du hos Johanna?
Susanne Bornmar
1975 • Linköping
#6
5 december 2013 - 10:28
Gilla 
Eftersom ni verkar tipsa om sjukgymnaster i Linköping kan jag verkligen rekomendera Linköping Health Care. http://healthcare.lhc.eu/
Jag har gått där hos en sjukgymnast sedan 1 år tillbaka och fått hjälp med ett hopparknä. Dom är otroligt proffsiga och idrottsinriktade och måna om att man ska komma tillbaka till sin idrott.

Går fortfarande där men träffar nu en PT istället som ska hjälpa mig att bygga upp och komma tillbaka utan att stöta på skador på vägen förhoppningsvis.

Hoppas du mår bättre i dina benhinnor Johanna. Skit det där med att vara skadad...
Susanne Bornmar
1975 • Linköping
#7
5 december 2013 - 10:50
Gilla 
Vad tråkigt att du upplevde det så med Healthcare. Jag är också "vanlig motionär" men sjukgymnasterna där tar alla på lika stort allvar. Det var aldrig några frågor om hur fort jag sprang eller hur mycket eller så. Bara viktigt att komma tillbaka till det man tycker är roligt.

Gick först till en sjukgymnast i stan som ska vara expert på knä... Där jag fick svaren: "Nått hopparknä är det inte, och det är tur det för det är svårt att bli av med". "Det är bara att acceptera att alla är inte gjorda för att springa marathon". "Gör dessa övningar, behöver du mer hjälp så har du mitt visitkort här" etc.... Henne gick jag inte tillbaka till...

På Healthcare fick jag diagnosen Hopparknä, fick en handlingsplan på hur jag skulle gå vidare, laserbehandling, stötvåg, hjälp med styrkeövningar, lära mig hur man tejpar etc... mycket proffsigt bemötande och jag är som sagt en vanlig "Svensson" som tränar på min fritid och vill kunna göra det utan att vara skadad.

Skönt att höra att det går åt rätt håll för din del också!
A
1980 • Halmstad
#8
5 december 2013 - 13:10
Gilla 
Att ha ont nånstans och känna sig hindrat är verkligen skit!
Har också haft känningar från benhinnorna + djupa vadmuskeln nu under en tid. Har träffat en idrottsinriktad massör nu som verkar bra, men bra också att få tips om sjukgymnast om man vill gå vidare.

Johanna: har du haft hel löpvila under denna period?
1970 • Sala
#9
5 december 2013 - 16:27
Gilla 
Tack för att du delar med dig Johanna. Intressant. Jag tycker att man kan ana sig till att du fick hjälp först när du fick träffa en läkare. Jag har samma erfarenhet, många olika massörer och sjukgymnaster lämnar lika många olika förslag på vad det kan vara, det gäller att vara försiktig..

Lycka till, benhinneinflammation är verkligen lurigt.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.