Löpning Avancerad träning 1 inlägg 2348 visningar

Från halvmara till mara på 4 veckor?

1971 • Lillehammer
#1
23 maj 2011 - 19:46
Gilla 
Har haft en bra uppkörning till göteborgsvarvet (10 v med mycket kvalite o i snitt 50km i veckan). Sprang det på lite drygt 1.26, o kände mig inte särskilt sliten i mål (att vadkramp hindrademig att gå hårt de sista 2 km har nog en del betydelse). Känner mig helt restituerad nu (sprang lugna 10k idag). Funderar nu på vad möjligheten är att svänga om och försöka få till ett ok marathon. Har haft knappt ett långpass i veckan sista 9v, ca 20-25km de flesta med 15-30 min kvalitet i mitten eller mot slutet. Vad jag helt saknar är träning i marathontempo... Har kört två maror för några år sen (i betydligt sämre form än nu), så jag har en uppfattning om vad som krävs.
Grundplanen är satsa på en vecka uppkörning, så en mängdvecka där jag försöker få löpt ca 100km (men ha tre vilodagar) o sen backa ned de sista två veckorna. All träning i terräng motsvarande loppets, o all kvalitet de första två veckorna som stegrinslopp eller marathontempo.
Är det någon som prövat nåt liknande? Vill komma under 3.09, o det är en ordentligt kuperad bana (huvudsakligen på grus). Lite osäker på om det är en rimlig målsättning, eller om det är bättre att ta ett marathon senare på säsongen.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.