Löpning Övrigt 9 inlägg 6636 visningar

Förkylning, hur länge?

Linda Blomberg
1985 • Luleå
#1
2 mars 2011 - 17:54
Gilla 
Jag har en tendens att åka på en hel del förkylningar, har klarat mig nu ett tag och kunnat träna på bra men i lördags var det dags igen :/

Jag tycker det alltid brukar ta mig kring 2 veckor innan jag kan börja träna igen medan jag hör många som brukar vara igång redan efter en vecka, är det jag som har dåligt immunförsvar eller är det andra som brukar sega på med sina förkylningar i två veckor?
Camilla Karlsson
1968 • Kalmar
#2
2 mars 2011 - 21:56
Gilla 
Träna inte om du har ont i halsen (typ svårt att svälja) eller -och feber. Annars är det inga problem. Man ska ta det lugnt i några pass efter avslutad vila. Sen får man ju känna efter hur det känns såklart. Så sa min husläkare då jag också tyckt att det tar för lång tid att vänta ut förkylning.
1983 • >
#3
3 mars 2011 - 02:00 Redigerad 3 mars 2011 - 02:01
Gilla 
Jag brukar bli ordentligt förkyld 1-3 ggr per år. Det är olika hur länge förkylningen håller i sig, men oftast blir jag bättre efter 4-5 dagar. Jag kan då börja jogga lätt, dock ganska så energilöst och snuvigt värre.

Två veckor låter faktiskt mycket.
Äter du mer frukt på vinterhalvåret? Det sägs ju att "ett äpple om dagen håller doktorn borta" :)
Något annat som de börjat prata mycket om är D-vitaminbrist, vilket större delen av oss nordbor ska lida av under mörkermånaderna.
Linda Blomberg
1985 • Luleå
#4
3 mars 2011 - 08:21
Gilla 
Jag äter jättemycket frukt och grönsaker, så tror inte att det är där problemet ligger :-)

När jag försöker börja träna tidigare än mina ca. 2 veckor är jag som "moopoint" sa väldigt orkeslös men även svettas som en galning, känner mig inte frisk helt enkelt sen kanske inte det är farligt?
Jag får allt som ofta världens hosta oxå, som att jag ska hosta upp lungorna men detta beror troligast på att jag har anstägningsastma och inte luftrör som annat folk.
1983 • >
#5
3 mars 2011 - 20:30
Gilla 
De senaste förkylningarna jag har drabbats av slutade i en liknande hosta med hostkväljningar. Sist var nu i höstas och då fick jag iaf en stark hostmedicin som verkade hjälpa. Blev bra utslagen av den också...

Jag tror att det är bäst att ta det lugnt om en får feberkäningar. Svettandet är nog inte farligt i sig, antagligen bara nyttigt, men det räcker nog med kortare promenader när en fortfarande är i det stadiet av förkylningen.
Camilla Karlsson
1968 • Kalmar
#6
3 mars 2011 - 22:25
Gilla 
Jag har också astma. Jag brukar dubbla medicindosen när jag märker att det är infektion på gång.
1981 • Göteborg
#7
3 mars 2011 - 23:05 Redigerad 3 mars 2011 - 23:26
Gilla 
När jag börjar känna mig halvdassig innan förkylningen bryter ut står jag över träningen knaprar vitlök, vilar och dricker vatten 1 dag el 2 dagar.
Ofta när jag gör såhär, så bryter inte förkylningen ut och jag är igång med träningen efter 1- 2 dagar.
Linda Blomberg
1985 • Luleå
#8
4 mars 2011 - 05:50
Gilla 
Igår blev det världens snabbaste vändning och jag kände mig så gott som helt frisk, har aldrig "vänt" en förkylning så snabbt förr. Jag for iväg på gymet och körde ett lättare corepass överlycklig att kunna börja träna lite igen :-)

Strax efter Lidingöloppet i fjol upptäckte jag att jag hade så gott som helt tomma järndepoer och den här förkylningen är den första jag dragit på mig sedan jag har fått detta återställt. Kanske därför jag hämtat mig ovanligt bra. Även fast jag nu på morgonen inte känner mig lika frisk som igår ser det ut som att jag kan tänkas bli friskt ovanligt snabbt :-)
Daniel Sundberg
1978 • Bromma
#9
4 mars 2011 - 09:49
Gilla 
För mig brukar det också ta upp mot två veckor innan jag känner att kroppen orkar träna när jag haft en förkylning med feber. Men å andra sidan så har jag svårt att vara hemma från jobb mm när jag inte har feber.

Om man inte ägnar sig åt elitsatsningar så tror jag det lönar sig att lyssna på kroppen i de här sammanhangen.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.