PIGGELINA.SE

Befria muskerna!

Jag håller på att testa en ny klocka. En sån där som mäter pulsen och sömnen. Och säger till en på skarpen ibland. Ni ska få veta allt om den sen. Tills dess, håll till godo med mitt första övervakade dygn…

polar ignite

Lördag kväll och jag går och lägger mig redan klockan 22.  Jag vet att det är pensionärsvarning på den, men klockan har som tur var inga sånna nedriga kommentarer att komma med. Den är tyst och snäll, och jag somnar gott med vetskapen om att hjärtat slår 39 slag per minut just nu.

Någonstans kring fyrasnåret behöver jag på toa.  En pensionärsvarning till som klockan är väluppfostrad nog att hålla tyst om. Somnar om och vaknar 06:36. Då har jag sovit i åtta timmar och 36 minuter. Nästan världsrekord. Förväntar mig något peppigt från klockan på armen, men allt jag får är ett förvånat: ”Redan vaken?”  Känner mig nästan dum som vaknat så tidigt, men det var ju det där med min inre pensionär. Jag är född sån. Det är faktiskt bara virkningen som fattas sen är jag fullfjädrad. Korsord och pussel är redan typ det roligaste som finns.

Anyway. Jag står på mig. Kliver upp. Och har jordens lugnaste morgon innan jag ger mig ut på en cykeltur.

84 kilometer senare ber klockan mig att befria musklerna. Jag har uppnått 196% av mitt aktivitetsmål, men vad exakt gör man när man befriar sina muskler? Jag provar soffan. Och korsord.

”Öka rörligheten”, blinkar till på armen. Vad vet den om min rörlighet? Jag är ju smidig som en katt och mina muskler är jättebefriade.  Någon timme senare ska jag öka smidigheten också? Är det inte samma sak? Eller betydde rörligheten att jag skulle röra mig? När jag precis cyklat över halva Skåne och är grymt förtjänt av soffan…

Det  här är helt crazy spännande. I morgon ska jag få en sömnanalys. För bästa resultat får jag se till att inte bli kissnödig i natt!

Fortsättning följer…

Inlägget Befria muskerna! dök först upp på Piggelina.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.