PIGGELINA.SE

Snorsport?

Att cykling är en snorsport blev alldeles tydligt för mig igår. Att löpning och skidor är det samma vet väl alla. Men frågan är vart snoret tar vägen? Läser världens roligaste tråd på Facebook, som uppenbarligen kom till pga denna artikel:

Vi snackar näsduk vs utblås i det fria. Och kommentarerna flödar. Vissa tycker det är äckligt att blåsa rakt ut medan andra tycker det är minst lika äckligt att stoppa ner en snorig näsduk i fickan och sedan plocka upp den igen och snyta lite till…

Jag tänker att det beror lite på omständigheterna. Ensam på min cykelrunda snyter jag över axeln. Eftersom jag ännu inte fått helt kläm på tekniken hamnar det mesta på axeln och DET är äckligt. Som tur var träffar jag ingen.

Lyckas jag beräkna vindstyrka och vindriktning rätt och därmed väljer rätt axel att snyta mig över tycker jag inte det är äckligt alls. Så länge ingen cyklar precis bakom. Det samma gäller löpning och annan snorsport. Då tycker jag faktiskt den där återanvända näsduken är värre.

Däremot skulle jag ju inte blåsa rätt ut när jag går på stan eller på promenaden med sällskap. Eller för den skull inomhus….

Så vad säger ni: lider jag av aningslös egoism och bristande empatisk förmåga? Eller är det ok att smygsnora?

Inlägget Snorsport? dök först upp på Piggelina.

1 kommentarer till inlägget

Kenneth Ekman
1961 • Uppsala
#1
25 mars 2020 - 21:59
Att kunna "gubbsnora" rätt ut är väl hela vitsen med löpningen? :)
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.