PIGGELINA.SE

Hemmajobbet

Det är en märklig tid. Idag sitter vi tre personer hemma och försöker jobba och vara i skolan. Samtidigt som städhjälpen kommer.

Vi flyttar runt efter vem som har möte, var dammsugaren befinner sig och vem som behöver visa en någorlunda städad bakgrund i videosamtalen.

Videosamtalen är förövrigt läskiga ting. Det gäller att smyga på toaletten och inte råka komma ut från badrummet i bara mässingen. Vem vet vem som har ett pågående video-möte precis utanför!

Mina på-vägen-till-jobbet-cappuccinos har drastiskt minskat i antal och jag oroar mig för mina favoritkaffebarers fortlevnad. I morgon ska jag dit och stödköpa, men så länge blir det hemmagjort. I en maskin som sjunger på sista versen. Av rädsla att stå kaffelös spontanshoppade vi en ny maskin igår. Man skulle väl gynna företagen?

Lunchen är också ett bekymmer. Den färdigpackade matlådan står liksom inte där i kylen och väntar kl 12:00. Nej då ska man börja koka ris. Det  som helt uppenbarligen tog slut igår men som man glömde bort när man inte packade någon låda. Och som man upptäcker när man är som allra hungrigast. Fördelen hemma är att det bara är en mikro som piper. Inte trettio!

Anyway.  Redan igår fick jag psykbryt över att inte komma ut. En vanlig dag cyklar jag, åker tåg, går i trappor. Och även om minuterna inte är många så blir det lite utomhusluft på vägen. Lite miljöombyte.

Nu sitter jag vid samma skärm typ non-stop. När jag jobbar, när jag bloggar, när jag programmerar Garmin, när jag bokför och när jag betalar fakturor. Som upplagt för sammanbrott.

vårblommor

Men det fick mig att sätta upp en handlingsplan. Jag ska gå till jobbet även om jobbet är hemma. Promenera alltså. 20 minuter på morgonen och 20 minuter efter avslutat dagsverke.  Vissa klär på sig vanliga kläder också, men där går gränsen. Har jag möjlighet att sitta en hel dag i mjukisbyxor så gör jag det. Även om jag idag bytte tröja till Teams-mötet…

Teams-mötena är förresten räddningen, annars hade jag aldrig orkat tvätta håret…

Hur som haver. Ikväll ska jag ut i stora världen. Ända till Lund faktiskt. Runacademy-gruppen har vårpremiär. Uppdelat i smågrupper och utan närkontakt.

Jobbar du hemma?

Inlägget Hemmajobbet dök först upp på Piggelina.

4 kommentarer till inlägget

Anna-Karin D
1959 • Lund
#1
18 mars 2020 - 15:47
Nej! Jag jobbar på sjukhuset och jag kan inte jobba hemifrån. Det är ovisst och lite rörigt men helt lugnt och under kontroll för närvarande.
Är faktiskt glad att få gå till jobbet nu! Vi har fått en fin teamkänsla av den här situationen och att bara vara hemma skulle göra mej galen.
1974 • Växjö
#2
24 mars 2020 - 09:09
är det inte lite meningslös att jobba hemma om ni ska bjuda hem städhjälpen?
Bobby Ljung
1970 • Sävedalen
#3
24 mars 2020 - 10:06
Jag (och min fru) jobbar hemma. Sitter i träningskläder hela tiden, minsta lilla lucka försöker jag klämma in lite träning :-)

Känner igen det där med att någon av oss sitter i videomöte hela tiden, man får tänka på vad man säger och hur man ser ut :-)
1973 • Kävlinge
#4
24 mars 2020 - 11:06
#2 städhjälpen är min svärmor :D Dessutom städar hon inte i samma rum som vi sitter.

#3 dresscode: normal tröja + mjukisbyxor/träningstights/pyjamasbyxor....


Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.