Nytt år - ny blogg

"Om mången Vasaloppslöpare föds i brännvin på nyårsafton, så döps han i blåbärssoppa på Vasaloppssöndagen." (Amerikanska Sports Illustrated 1972.)

Varje år så kommer jag med något nytt, dumt nyårslöfte. Det är egentligen ganska fånigt. Mitt nyårslöfte är kanske att åka Vasaloppet. Nu förhåller det sig så att jag åkt Öppet spår 2015, så jag vet inte om jag vill avge det som löfte i år. I varje fall blir mitt löfte att jag INTE ska åka vasaloppet 2018. Däremot är jag anmäld till Kortvasan. Mitt nyårslöfte är däremot att jag ska skriva på en blogg under 2018, om inte annat för min egen skull. För att beskriva mig kort så är jag en lönnfet 29 årig tvåbarnsfar som stod på längdskidor för andra gången i mitt liv 2013. Sedan dess har jag åkt skidor i mån av snö och tid. 2014 fick jag ett infall och anmälde mig till vasaloppet 2015, eller ja - öppet spår. Tränade regelbundet men väldigt lite på snö. Tog mig runt på 10 h och 59 minuter. Det var givetvis ingen bra tid, men jag tog mig runt åtminstone. I år ska jag alltså åka kortvasan. Jag väger 96 kilo på mina 183 cm vilket inte är optimalt. Jag tränar inte heller regelbundet, på grund av tidsbrist och motivationsbrist. I år skall det alltså bli ändring. 

Målet med bloggen blir att använda det som en ventil, eller ett sätt att uttrycka sig om. Jag vet egentligen inte om hur mycket träning jag kommer att skriva. Jag har som mål att väga 94,5 kg när jag ska åka kortvasan i februari och att ha tränat minst 2h/vecka innan dess. Jag är egentligen inte så intresserad av att dela mina träningsresultat offentligt men jag har kommit till en fas i livet där jag insett att folk egentligen inte bryr sig om vad jag har för hastighet per km eller hur långt jag orkar springa. Hur det här bloggandet kommer att se ut och vilket innehåll det kommer att ha - har jag ingen aning om. Men jag kommer fortsätta skriva som en del av mitt nyårslöfte och förhoppningsvis hålla mig motiverad. 

Tack för mig så länge, hoppas att ni tittar in då och då och ger tummen upp.

/André

1 kommentarer till inlägget

Kerstin Karlsson
1969 • Årjäng
#1
2 januari 2018 - 11:21
Lycka till med träningen och loppet :-)
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.