@tommy.ultra.runner

Vargöns Trailrun Endurance Race

I slutet på november la Ingemar Sandberg ut på Vargöns Trails Facebook att han ämnade arrangera ett provlopp, ett "motionslopp av varvkaraktär" på en 13 km slinga runt Vargön och Halleberg. Loppet kallades Vargöns Trailrun Endurance Race, VTER, och skulle gå av stapeln i mellandagarna.


VTER-banan

Det lät ruskigt spännande, och utmaningen bestod i att ta sig runt slingan så många varv man hann på fem timmar. Alltså ingen tvekan utan jag anmälde mig direkt!

Och igår var det så dags för loppet. Strax innan start vid 16-tiden hade ca 30 löpare samlats och fick de sista anvisningarna. Tony och jag startade samtidigt. Jag hade bestämt att köra med stavar, vilket var premiär för mig men som det skulle visa sig var det ett ganska bra val...
Första halvan var ganska lättlöpt på grusväg och stig, dock lerigt och slirigt på många ställen - men det är ju det som är roligt och utmanande!

Stege

Det tuffa kom vid stigningen upp på Halleberg. Jätteblött, lerigt, stenigt och inte minst högt. Vid ett tillfälle behövdes stege plus rep! Fantastiskt roligt men jäkligt jobbigt! Slingan uppe på berget var tekniskt utmanande men väldigt kul att springa. Det allra jobbigaste (för mig) var när man skulle ner vid det som kallas Björkås Trappor. Stenigt och halt som attan, inte mitt favoritavsnitt. Stavarna kom väl till pass men det tog ändå ganska lång tid att ta sig ner. Vissa bättre tränade löparkompisar sprang till synes obehindrat, mycket imponerande!!

Höjdkurva

Goa stigningar, som synes.

Sista varvet snöade det rätt så rejält vilket gav en extra krydda till det hela. Men utsikten från berget är bedårande även i mörker! Hade stundtals lite känningar i foten men varje bad i iskallt vatten dämpade dessa, så det gick som helhet jättebra. Skönt!

Medalj

Efter tre varv, nästan fem timmars löpning och knappa 39 km avverkade var så dags för målgång, medalj och en go` hamburgare. VTER 2017 var ett kanonkul arrangemang och jag hoppas Ingemar och hans stab av medhjälpare får blodad tand och återkommer 2018!!

 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.