Den 16 december 2020 lanserade vi en ny design och ett helt nytt upplägg på våra sajter.
Det innebär att alla funktioner från Skid, Tri, Cykl och Svettig nu ryms här på Jogg. Läs mer här!

7 träningsredskap för att hålla dig i form


Att träna och komma i form är något som kan kännas extra svårt för den som inte har rätt verktyg att använda sig av. Självklart kan man skapa sig en god och hälsosam form utan träningsmaskiner, trots detta är det många som föredrar att använda sig av maskiner, både för att det är roligt, men även för att det bidrar till ett mer ergonomiskt och optimalt träningspass.

Att börja någonstans
Vilken träningsutrustning man väljer att använda sig av är väldigt individuellt och beror oftast på vilka mål man har med sin träning. Det kan vara allt från hantlar och skivstänger, till crosstrainers eller löpband.

Du som träningsintresserad välja mellan ett stort utbud av många bra gym-produkter. Finner du allt online från färdiga gympaket till lite enklare saker, som produkter för yoga och välmående. Alla väljer det redskap, träningsformer och products som passar det själva bäst, men för motivation och hjälp på vägen finner du nedan en lista på träningsredskap för att bli fit.

Löpbandet
På allra första plats i denna lista hamnar löpbandet, eller gåband som många även kallar det. Denna typ av träningsmaskin har funnits väldigt länge och är en pålitlig hjälpreda i samband med önskad viktnedgång. Maskinerna finns i olika storlekar och med olika typer av lutningsintervaller eller egenskaper, vilket gör att man enkelt kan variera sin träning.

Crosstrainer
Alla har nog någon gång hört ordet crosstrainer, även om man själv inte spenderat så mycket tid att använda en. Oavsett om du föredrar att crosstrainer eller på en motionscykel. Crosstrainern är den optimala maskinen för den som söker en komplett träningsmaskin för att öka konditionen. Fördelen med crosstrainern är att du kan träna alla de stora muskelgrupperna, direkt från ditt eget vardagsrum.

Cykeln
Oavsett om du föredrar att cykla utomhus eller på en motionscykel, så är denna träningsform något som passar det flesta, eftersom det inte krävs någon specifik kondition- eller styrkenivå för att kunna vara med. Genom att använda dig av en cykel som träningsredskap håller du kroppen i trim och ökar kaloriförbränningen riktigt ordentligt. Jämför man med många andra träningsformer så är det cykling en väldigt skonsam träning för kroppen då den ger en jämn belastning och inte hårda stötar behöver slita på knän eller andra leder.

Yogamatta
Det är inte bara muskler som ska tränas och fett som ska förbrännas, ibland handlar det om en träning som går djupare än så. Yoga är en träningsform som passar alla olika typer av människor, oavsett ålder, kön eller hur pass tränad du är från start. Se till att hålla underlaget mjukt och hitta dig en bra yogamatta i god kvalité. Trots att yoga är mycket bra träning, så handlar det även om att lära känna sig själv och skapa en inre balans.

Vikter och hantlar
Att träna med hjälp av vikter är något som alltid legat många styrketränare varmt om hjärtat, men idag används vikterna av alla olika typer av människor med olika önskemål och förväntningar på sin träning. Oavsett om du väljer hantlar eller t.ex. handledsvikter, finns det många fördelar att välja fria vikter framför maskiner. En stor fördel är att vikten inte sitter fast vid en maskin, vilket gör att du kan använda den på många olika sätt och i flera olika vinklar. Att vikten är ostabil i sig, gör att man behöver använda både stora och små muskler för att kunna balansera vikten och därmed får en djupare styrketräning.

Roddmaskin
Denna träningsmaskin ger en väldigt mångsidig träning och är perfekt för den som vill träna i hemmet. Det allra flesta roddmaskiner kan du även fälla ihop, vilket gör dom exemplariska för den med lite utrymme. Roddmaskinen är riktad på att träna rygg, axlar, ben och bröst och till skillnad från löpbandet eller en springtur i skogen, kan du vara säker på att du får en skonsam med effektiv träning.

Pilatesbollen
Ett träningsredskap som inte får så pass mycket uppmärksamhet som det egentligen borde, är pilatesbollen. Med hjälp av en stor boll kan du göra mängder med olika typer av övningar, t.ex. crunches, lårcurl, ryggresning eller den välkända plankan. Många förespråkar även att ersätta kontorsstolen med en pilatesboll, för att öka ergonomin, träna magmusklerna och få en bättre hållning.

För att komma igång med sin träning krävs en stor mängd motivation och peppning. Att träna tillsammans med en vän är alltid kul och gör att man inte lika lätt kan dra sig ur träningspassen för att slappa framför Tv:n. Med hjälp av rätt produkter och maskiner kommer du snart att nå en riktig toppform, oavsett om det är fysiskt eller psykiskt!

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.