RunTobyRun!

Nytt "wet-race" i Köpenhamn


Före...


En halvtimme före start sänkte sig mörkret över Köpenhamn. Och regnet. Och till råga på allt dånade sommarplågan ”Despacito” ur högtalarna…


# 42 – 170817
Mikkeller aftenlöb, Köpenhamn 5 km
24:49 (4:58/km)

Nej, det blev ingen dejlig kvällstur runt Faelledsparken utan ännu ett lopp i blötan och geggan – halva loppet gick på grusvägar inne i parken och de hann bli både leriga och pöliga innan det var dags för 762 (!) löpare att trampa upp eländet.

Annars var det, som vanligt på Spartas arrangemang, en gemytlig stämning i startfållan som denna gång var placerad inne på Österport stadion där loppets första och sista 250 meter sprangs på de härligt blåa löparbanorna. Men så mycket roligare än så blev det inte, precis som i BMW Havnelöb för två veckor sedan så var det bara att bita ihop och det gick rätt bra i 3-3,5 kilometer innan jag började krokna. Men trots det lyckades jag återigen springa in under 25 minuter, vilket jag får vara nöjd med.

Ingen medalj i detta lopp, däremot fri öl och korv efteråt. Ja, det stod till och med ”Running” på ölburkarna. Det är ju Danmark… Men vem vet, kanske hade det blivit ännu roligare i blötan om vi tagit ölen och korven först och sprungit sen?


Efter...

 

RunTobyRun!
Läs bloggen i sin helhet på www.runtobyrun.se eller följ mig via www.facebook.com/runtobyrun

 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.