Den 16 december 2020 lanserade vi en ny design och ett helt nytt upplägg på våra sajter.
Det innebär att alla funktioner från Skid, Tri, Cykl och Svettig nu ryms här på Jogg. Läs mer här!

On the road again

Vågar knappt säga det, men det går bra nu!

Efter två veckor i Europa, där vi bland annat vandrat, startade jag juli med att morgonjogga varje dag, ca 7 km. Brukar inte springa varje dag och var lite orolig för hur mina halvtrassliga benhinnor skulle reagera på det. Svaret är att de inte reagerade alls, utan trivdes rätt bra i värmen och de rätt korta avstånden.

Var för övrigt hos en ny naprapat för någon månad sen, som tittade på hur jag stod och med en xbox-liknande manick bedömde snedhet och annat. Sen knäckte han loss lite i bröstryggen och länden - men rörde inte benen som var de som strulade. Tyckte det var lite märkligt. Dagen efter - noll smärta i underbenen, och de har känts dagligen sen i mars typ. Halleluja! Hade dock galen träningsvärk i ryggen...

Sen dess har inte benhinnorna bråkat med mig särskilt mycket alls, visst att de gjort sig påminda lite grann då och då, särskilt i början, men på det hela taget är de bra nu. Lycka!

Igår körde jag första långpasset efter bortavaron, 19 km i lugnt tempo, och det kändes hur bra som helst. Vaknade i morse och tänkte köra lite core, men så ska jag iväg imorgon och kommer inte springa (vad jag vet) på fyra dagar, så jag ville ut igen. Drog iväg på 14 km och det kändes lätt som en plätt. Att jag var ute igår märkte jag inte av överhuvudtaget. Happy happy.

Nu hoppas jag på att det håller i sig, både vad gäller smärtfri löpning, och vad gäller den relativa lättheten i löpningen.

Glad sommar!

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.