Det viktigast är att må bra..

2015 skulle vara det år som jag inte satsade på tävlingar och andra lopp, utan skulle träna efter vad som kändes bra och återfå glädjen till träningen. Allt för samla engergi inför 2016 som jag tänkte satsa på triathlon, men det blir ingenting av det! Alla planer på tävlingar under 2016 utgår!

Varför?
Det har varit en jobbig höst med sjukskrivning pga bland annat stress. Jag är fortfarande inte tillbaka på fulltid i arbetet. Idag jobbar jag bara 50% men hoppas på att snart klara av att gå upp till 75%. Så därav måste jag göra förändringar i mitt liv då även med träningen. (Eftersom det är en träningsblogg väljer jag att endast skriva om det som har med träningen att göra, fast det är annat som även ska läggas focus på naturligtvis) Jag kan inte ha press och krav på mig att lyckas bra och prestera vissa tider hela tiden. Jag kan inte fortsätta att jaga kilometer och tider, varken inom löpning, simning eller cykling. Under 2016 kommer jag därför inte regga någon träning, inte jaga tider och framförallt inte ha någon som helst press. Det måste bli så för att jag ska orka träningen på en eller annan nivå i framtiden.

Det viktigast är inte att prestera en viss tid på ett lopp, att cykla ett visst antal kilometer per vecka. Nej, det är att jag ändå kan fortsätta träna när jag vill och att jag överhuvudettaget kan träna. Jag har bara ett liv och en kropp!

Jag har kommit till en punkt i livet där jag vill och framför allt måste ändra mitt tankesätt, både när det gäller träning, privat och arbete. För det viktigast av allt är att må bra! Jag har alltid tränat och haft höga mål när det gäller träning och tävling, att alltid ha ett mål och press på migsjälv. Men inte i forsättningen! Nu får det bara bli för att må bra, koppla av och för att ha roligt. Det kommer att bli mer social träningar och på en helt annan nivå.

Det viktigast är att må bra, sen får träningen komma därefter! Var rädda om er där ute!

4 kommentarer till inlägget

1961 • Göteborg
#1
20 oktober 2015 - 20:50
Kloka ord. Ta vara på dig!
1982 • Göteborg
#2
20 oktober 2015 - 21:17
Du har så rätt i det du skriver. Jag har också haft planer på att bara träna för att det är kul och då inte registrera några tider, men jag har inte lyckats. Kanske att du med detta inlägg har fått mig till att iallafall fasta ifrån registrering en period. Jag tror att det kan ge otroligt mycket för glädjen med träningen och minska risken för skador då man lyssnar mer på kroppen.
Ta hand om dig
2006 • VARBERG
#3
21 oktober 2015 - 09:42
Klokt skrivet Jennie. Ta det lugnt och träna utan tid så det blir roligt.
1984 • Göteborg
#4
23 oktober 2015 - 21:48
Tack allesammans!

Andreas, hoppas att det kan få dig att inte regga alla pass :) det hjäper mer vad man tror! Sedan jag blev sjukskriven har jag inte reggat träning och det är riktigt skönt. Tränar gör jag när det går men har ingen aning om hur många kilometer eller tider totalt och det är mycket mindre stress !

Ta hand om er allihopa!
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.