Den 16 december 2020 lanserade vi en ny design och ett helt nytt upplägg på våra sajter.
Det innebär att alla funktioner från Skid, Tri, Cykl och Svettig nu ryms här på Jogg. Läs mer här!

Snart västerut till jogg.se-kompis nr 1 och nr 2

När jag anmälde mig till Göteborgsvarvet för nästan ett år sedan var det med avsikten att springa tillsammans med en fin jogg.se-kompis. Det skulle bli min debut, och vännen (som tidigare tydligt deklarerat att han var färdig med tävlingar pga att kroppen börjat säga ifrån) skulle ändå springa med mig och visa mig stan.

Tiden gick. För någon månad sedan var både jag och kompisen i sådär skick. Vi bestämde att vi kör varvet ändå, men utan chip och klocka. Vi tar det som en sightseeing och upplevelse bara, och njuter av att vara där. Jag hade bommat seedingloppen och hamnat i en sopig startgrupp, och det var inte bättre med kompisen. Upplägget utan chip kändes helt rätt. Vi skiter i tiden! Vi bara gör det. I lugn och ro.

Så gick tiden lite till. Det såg mörkt ut för min kompis, kroppen var inte alls med på noterna. Så fort distansen ökade lite ökade besvären. Vi fick till slut inse att det inte skulle gå. Men det tog emot.

Jogg.se-kompis nr 2, som alltid är mer krass och rakt på sak, konstaterade att det är dumheter och idioti att springa en halvmara när man har ont. I så fall tänkte hon ta hans startlapp istället. Det kunde jag gott hälsa honom.

Denna kompis har högt och tydligt även hon deklarerat att hon inte skulle springa Göteborgsvarvet igen. Men vad gör man inte för att hindra en kompis från att göra illa sig ännu mer, och för en vilsen östkustare som knappt aldrig varit i Västsverige överhuvudtaget.

Vi startar fortfarande i en startgrupp i de riktigt bakre regionerna, och upplägget blir nog ungefär samma som ursprungsplanen. Jogg.se-kompis nr 2 har nu fått lite dokumentationsuppdrag från olika håll om hur vi i de bakre leden har det under loppet. Allt pekar alltså mot att det här knappast blir ett lopp i vanlig bemärkelse, tvärtom en helt annan upplevelse. Jag tror att det blir en fantastisk dag.

Jogg.se-kompis nr 1 kommer jag att umgås med under helgen i alla fall (vi har aldrig träffats). Jogg.se-kompis nr 2 har en liten bjudning efter loppet. På kvällen efter bjudningen drar jag vidare och ska få träffa en hel drös klubbkompisar från Lonesome Runners, vissa som jag har känt under många år utan att vi har träffats på riktigt men även andra klubbkompisar som jag har träffat och som har blivit riktiga vänner som jag ser fram emot att träffa igen och umgås med.

Dessutom meddelade just mitt filosofiske löparfenomen till granne att han vill åka med ner, för han har också blivit sugen på Varvet. Han har sprungit många gånger tidigare, och säger att det inte finns någon motsvarighet. Nu måste han bara hitta en startplats.

Allt detta sammantaget gör att min pågående dunderförkylning med halsproblem känns lite sekundär. Bara jag vilar och dricker och gurglar och Gud vet vad så att jag blir hyfsat frisk är allt frid och fröjd. Och det vet jag att jag blir.

I all den här festyran tog jag plötsligt mod till mig och kontaktade Knivsta Pastorat och berättade om mitt kyrkolöparprojekt (nu uppe 63 kyrkor), och frågade om de är intresserade av att göra något av det hela. Jag fick ett kort svar att det var en kul grej, killen skulle prata runt och sedan återkoppla. Jaja, vi får väl se. Men nu har jag ändå berättat för dem vad jag håller på med. Det är en vinst, bara det.

Nu ska jag kurera mig, och i morgon ska jag gå till frisören (!!) (skyndade att beställa en tid när jogg.se-kompis nr 2 började prata om instagramkonton och grejer...) Sen blir det fest i helgen, med många roliga möten. Vad kul vi ska ha i Göteborg, allihop! Snart åker vi västerut :-)

7 kommentarer till inlägget

Jens Sandahl
1969 • Sävedalen
#1
18 maj 2015 - 19:12
Välkommen till framsidan!
1973 • Knivsta
#2
18 maj 2015 - 19:18
Haha - tack Jens! Det ska bli så roligt.
Vi ses väl senare på lördagskvällen?
1971 • Göteborg
#3
18 maj 2015 - 20:28
Vilken historia! Och än är inte slutet skrivet! :-)
Ann-Charlotte Aghamn
1958 • Mölndal
#4
18 maj 2015 - 20:52
Ser fram emot att träffas igen!
1973 • Knivsta
#5
18 maj 2015 - 23:30
Sannerligen, Eva! Och det här kan verkligen sluta hur som helst, räkna med en utförlig Race Report. :-)
Jag med, Ann-Charlotte! Det ska bli så roligt! :-)
1974 • Ljungby
#6
19 maj 2015 - 06:16
Hinner du med mig med?:-)
1973 • Knivsta
#7
19 maj 2015 - 06:42
Alltid, Morgan! :-)
Skickar meddelande.
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.