Kalmarmilen - Nytt pers - Nöjd!

Igår var det då dags för tävling nummer ett på denna mer intensiva tävlingsperiod. Kalmarmilen stod på programmet och efter att ha fått en mycket bra förberedelse hade jag stora förhoppningar om att göra en rejäl rekordsänkning. Någonstans i bakhuvudet fanns och finns fortfarande vetskapen om att jag kommer gå under 38 minuter inom kort - men kanske inte redan.

Var på plats redan 1 h och 20 min innan för att reka starten och målområdet. Drog sen ner mot slottet för en rejäl uppvärmning i en alldelles underbar miljö med Slottsparken och Kalmar Slott i vy ut mot Kalmarsund. 15 minuter innan start tog jag mig upp till startområdet och höll igång kroppen med lite småjogg och hopp på stället. Tjenade på lite gamla bekanta och gick sen in i bubblan med någon minut kvar till start.

Starten gick och jag lät benen löpa på utan att varken bromsa eller forcera. Det kändes bra och första 2 km passerade på 7:20. Sen kände jag att jag tappade lite fart och ända fram till 6 km passering fick jag kämpa lite för att hålla i tempot. Mellan 6 och 7 km kände jag dock mig lättare i steget och sprang förbi några killar som jag tidigare släppt förbi mig. Jag hittade en bättre rytm i steget och kom upp i ett högre tempo igen. Jag kollade klockan och insåg att Sub 38 fick vänta lite till men nytt pers skulle det i vilket fall bli. Efter 9 km stod klockan på 34:36 - så kunde jag avverka sista kilometern under 4 minuter så skulle det bli en rejäl putsning av det tidigare rekordet, 38:50. In i stan och in på upploppsrakan som var hela Storgatan från Domkyrkan ner till Larmtorget. Jag tryckte på lite succesivt och fick ligga på gränsen till att spy. Kunde inte riktigt maxa in i mål men höll farten bra och sluttiden blev 38:16 och en 48:e plats. En putsning av perset med 34 sekunder från Malmömilen en dryg månad tidigare känns mycket bra med tanke på att jag inte löptränat så mycket under den här perioden utan fokuserat mycket på cykel och simning.

Återigen mycket bra arrangerat lopp av Högby IF och jag kommer definitivt tillbaka nästa år.

Nu blir det en simtur i Kockums simbassäng och imorgon blir det en lugnare cykeltur inför helgens tävlingar :-)

//Kebabmannen

1 kommentarer till inlägget

1976 • Växjö
#1
1 augusti 2013 - 21:14
Grymt! Grattis
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.