En tur i Johannesburg och en början i Singapore.

Allt eftersom dagarna gick fick jag lite bättre koll på och känsla för Johannesburg. Så på vår sista dag i stan tog jag mig ut på en morgonrunda. Ska man sitta elva timmar på ett flygplan så är det skönt att ha sprungit av sig lite innan.

Våra värdar bor granne med ett av Joburgs finaste och därmed säkraste områden så där fick turen gå. Först sprang jag västerut och tog en loop runt Johannesburg Zoo för att sedan vända österut mot Houghton (lyxområdet) och idrottsanläggningen Old Edwardian och Virgin Active. För övrigt samma anläggning jag var och tränade på några dagar tidigare.

0312_mapHoughton är riktigt fint, åtminstone om man gillar lummiga gator med stora välputsade murar. Jag skulle tippa på att kriminaliteten här är nära på noll eftersom det sitter en vakt vid princip varje husuppfart. Kanske inte min definition av trygghet, men men.

0312_joburg2 0312_joburg1Tio långsamma kilometer på 53:27 blev det till slut. Johannesburg ligger 1750 meter över havet vilket gjorde sitt till för den tunga andhämtningen och de sega benen. En frukostfull mage och en lätt baksmälla likaså. Men jag fick åtminstone en runda i Jozi tillslut.

Igår kom vi till Singapore. Efter lite sömnsvårigheter och ett besök med minsta grabben på akuten kom vi idag ut för första gången. Vi åkte till Vivo City – ett stort shoppingcenter – för att äta lunch och spana in lite affärer i all enkelhet. I Adidasbutiken fanns en hel del nytt. Bland annat den här grymma tröjan. Tyvärr hade de bara en storlek för liten så det blir till att leta vidare i nästa Adidasbutik vad det lider. Fick åtminstone tag på ett par nya korta löpartights vilket var prio ett.

0314_adidasApropå kläder så släppte Nike Undercover / Gyakusou sin SS13-kollektion för en och en halv vecka sedan. Tyvärr lyckades vi inte hitta någon återförsäljare i Sydafrika så jag fick beställa på nätet med mor och far som leveransadress. Har dock hittat återförsäljare här i Singapore, så i morgon blir det nog en tur dit! Denna tröjan är åtminstone införskaffad nu. Kommer passa fin-fint till mina bruna Green Silence. Ful-snyggt med ful-snyggt så att säga.

0312_gyakusou


Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.