18 mil film i spinningsadeln

ReportageSofie älskar sin cykel, eller Tysken som hon kallar den. När hon får dra på sig hjälmen och swischa iväg är det med ett enormt leende över läpparna. Lite som ett barn i en godisaffär. Nu har hon ställt in cykeln för säsongen men glädjen tar hon med sig in i spinningsalen.

I somras körde hon sin 4:e Ironman, det prestigefulla Norseman i Norge. Knappt två veckor senare var det dags för Ironman Kalmar. Sofie tvekade inte på att pumpa och smörja upp Tysken igen. Denna gång med en twist. Fram på styret hade hon riggat en Gopro-kamera som med sitt fisköga filmade de 18 milen. Allt från Ölandbron och Allvaret till publikhavet inne vid vändningen och bananskalningen strax innan målgång.

Filmen har Sofie visat en preesneak (se nedan) av i sin blogg med löfte om att köra den i sin helhet fram i vinter. Nu är det dags. Under två kvällar, 2:e dec i Stockholm och den 8:e december i Göteborg, tar hon med sig filmen och en helskärm in i spinningsalen. Under 90 minuter kommer hon låta dem som vill följa med på resan samtidigt som hon coachar och berättar om sina tankar från banan. Inte minst om hur man vänder tänket när det går tungt.

"Klassen är för dom som är nyfikna på cykel eller triathlon. Alla kan cykla 90 minuter och man väljer ju motstånd själv. Mitt mål är att få folk att inse att alla även kan cykla 18 mil. Självklart är jag glad om erfarna som redan kört Kalmar eller planerar att göra det dyker upp." säger Sofie

På frågan om varför hon gör detta svarar hon " Jag vill förmedla träningsglädje, berätta hur jag tänker och vad jag tror på. Allting är möjligt. Jag hatade ju att springa för tre år sedan och nu är Ironman bland det roligaste jag vet."

Sofie tar inget betalt för passet men uppmanar dem som vill att betala in ett litet stöd till läkare utan gränser: Även om vi inte kan ordna världsfred, stoppa svälten och se till att den globala uppvärmningen avstannar just idag så vill jag gärna göra det jag kan för att vi ska bo i en bättre värld. Om vi så bara lägger motsvarande en take-awaykaffe kan det rena vatten för 5.000 människor samtidigt som vi har kul på cykeln."

Så, för den som är vill köra ett riktigt cykelpass, lära känna Kalmarbanan eller bara ha ha kul på spinninghojen är det bara att kontakta respektive gym eller Sofie för anmälan. Tills det är dags kan vi tjuvkolla lite ...

4 kommentarer till artikeln

Pär Örtenholm
1964 • Värmdö, Fagerdala
#1
19 november 2012 - 10:18
Ruggigt inspirerande!

//Pär
Katrin Andreasson
1970 • Saltsjö-Boo
#2
22 november 2012 - 12:50
Åhh, så kul! Jag är anmäld i Stockholm och tänkte inhämta massa inspiration till Kalmardebuten!
Helena Årstein
1977 • Saltsjö-Boo
#3
23 november 2012 - 10:48
Tjohoooo! Jag ska också köra, ska bli väldigt spännande! Hoppas få en bra bild av min kommande resa runt Öland mm.
/Helena
1964 • Stuvsta
#4
23 november 2012 - 23:11
Fiiint !!! Nu gäller det att hålla i träningen och ha skoj!!!
/Per
Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.