Åhus CK under vårens träningsläger på Mallorca Foto: Mattias Zetterstrand

Ny klubb i Åhus

TräningKlubben för alla som gillar att cykla. Tanken med en cykelklubb i Åhus, som ligger strax söder om Kristianstad, har funnits i några år, och med det ständigt ökande intresset av motionscykling så gjorde ett gäng entusiaster på orten slag i saken under hösten och bildade föreningen.

- Åhus CK är till för alla som tycker om att cykla, såväl motionärer som tävlingscyklister, säger Magnus Jönsson som är ordförande i klubben.

- Många känner väl till oss som dom som står vid Repslageriet på söndagsmorgnarna iklädda färggranna outfits redo att ge sig ut på en runda, eller som dom som brukar ta i lite extra på gymmens spinningpass på vinterhalvåret fortsätter han.

Även om klubben har ett gäng duktiga tävlingscyklister med landslagscyklisten Malin Rydlund som största affischnamn är det just motionscyklingen som Åhus CK främst vill framhålla. Vätternrundan är ett delmål för några liksom en gemensam cykelresa till Mallorca i höst. Men gemensamt för alla är att må bra, få frisk luft i lungorna och att ha roligt!

- Vi vill betona vikten av att alla är välkomna säger Magnus Jönsson, tyvärr vet vi att det finns dom som tror att det går för fort, att vi kör för långt och att dom blir till besvär om dom inte orkar hänga med.

- Men det är helt fel, fortsätter Magnus. På söndagsrundan t.ex är ett fikastopp obligatoriskt! Fram dit kör alla tillsammans oavsett om man är "motionär" eller "tävlingscyklist" i ett tempo som passar alla. Ett utmärkt tillfälle att träna på att köra i grupp samt att få tips o råd av dom mera erfarna cyklisterna. Efter fikat delar vi upp oss i grupper som passar var och en.

I början bestod gänget bara av medelålders män och deras racercyklar, och även om det fortfarande är racercykel som gäller så har gruppen utökats med både några yngre killar och någon tjej.

- Vår målsättning är såklart att bli ännu fler, gärna tjejer och ungdomar. Vi ser också gärna att det kan bli en mountainbikegrupp framöver. Med erfarenhet från förra sommaren så vet vi att även en del "sommargästcyklister" kommer att ansluta.

Tanken är att förutom söndagarna även ha en nybörjare/motions träning på onsdagarna framöver, dessutom finns det träningstillfällen för dom mera rutinerade och snabba cyklisterna. .

Måste man nu ha en värstingcykel och fräcka cykelkläder för att våga sig till Åhus CK träningar?

- Nej absolut inte! säger Magnus Jönsson. Ok, cykelkorg är väl inte optimalt men har man en äldre racercykel i garaget så funkar det bra precis som kläder för löpning. Cykelbyxor känns skönt, hjälm och ett glatt humör är ett måste! När man sen fastnar för detta, för det gör man, så ger vi tips och råd på uppgraderingar om det behövs.

Vill du veta mer om Åhus Cykelklubb titta in på www.ahusck.se

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.