Gps: Edge 200 och wattmätare: Vector

Nytt från Garmin

PrylarGarmin har släppt alla fakta kring sitt pedalbaserade wattmätarsystem Vector och introducerar även en budget-gps Edge 200.


Wattmätaren har Garmin utvecklat efter att ha köpt upp företaget Metrigear som för två år sedan släppte prototyper av ett pedalbaserat system. Nu är produkten färdig på riktigt och försäljningen startar i mars 2012. Vector är kompatibelt med Look Keo-pedaler och fungerar trådlöst via Ant+ tillsammans med Edge 500 och Edge 800 men inte Edge 200.

Här har Garmin lagt upp info om Vector


Budget-gps ok men det syns inte på Edge 200 som har riktigt snygg finish och samma format som Edge 500 däremot är möjligheterna att välja och ställa in antalet fält på displayen som visar data färre och dessutom saknas trådlös pulsfunktion och möjlighet att koppla in kadensmätare och wattmätare via Ant+.

Utan puls blir kalorifunktionen i Edge 200 nog inte särskilt exakt.

Edge 200 har sedan också höjdmätare som mäter via gps och inte som i Edge 500 med hjälp av barometertryck vilket är en nackdel som dock bör kunna rättas till i efterhand via export till Garmin Connect och sedan kryss i rutan för Höjdkorrigering Aktiverad.

Här har Garmin lagt upp info om Edge 200

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.