En grupp från Hisingens CK

Vänern Runt 40 år

Tävling58 mil på tre dagar. Sista helgen i maj har för många cyklister blivit synonymt med Vänern Runt. 2011 firade arrangemanget 40-årsjubileum.

27 grupper med mellan 10 och 15 cyklister, i något fall 8 och ibland ända upp till 20, ställde upp. Just att man cyklar i grupp med ledare skiljer loppet från många andra motionslopp där man kan få cykla ensam långa sträckor om man har otur med klungorna.

Att cykla i grupp är inte bara en hjälp när motvinden piskar i ansiktet, det är också väldigt socialt och många har fått cykelvänner för livet genom sitt deltagande.

Vädergudarna hade hotat med regn på första etappen mellan Örebro och Åmål men som tur var blev det bara någon enstaka skur.

40-årsjubiléett uppmärksammades vid medaljutdelningen vid första etappmålet i Åmål. Förutom den sedvanliga medaljutdelningen för cyklister som deltagit 5, 10, 20 och 30 år delades det ut jubileumspriser och bjöds på en konsert med ett lokalt band från Åmål. Alla deltagare fick även var sin t-shirt som var speciellt framtagen för jubiléet.

På andra etappen morgon ville nog många ligga kvar i sovsäcksvärmen när de såg flaggorna som visade att det skulle bli tuff motvind från start. Motvinden var riktigt envis de första milen till vändningen i Vänersborg och det var trötta cyklister som kom till Mariestad på lördagskvällen. Efter dusch och mat var de flesta dock pigga och stämningen var god vid eftersnacket i cafeterian på kvällen.

Den hårda vinden höll i sig även under söndagen. Vinden var nu mer accepterad av cyklisterna eftersom de hade den i ryggen och det gick snabbt att förflytta sig de 13 milen till målet i Örebro. Efter målgång blev det gruppfotografering, dusch och pasta innan deltagarna styrde bilarna åt olika håll för att komma hem.

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.