Maria om Craft

PrylarJag har testat mina kläder på pass som pågått allt från trekvart till två-tre timmar, och både utomhus och på löpband.

Jag har inte ägt ett underställ på 20 år, så det här setet tvingade mig att radera alla mina bomullstankar från 1990. Detta håller mig både varm och torr, det gjorde aldrig mitt gamla i bomull. Framför allt gillar jag att det är så tunt att det inte känns bylsigt att ha på sig under andra kläder. Dessutom är tröjan är så lång att den inte glipar mellan byxkant och tröja, ett stort plus! (Zero Extreme)

Löparstrumpan har en "midja" mitt på foten (se bild hos Marcus) som gör att den håller sig på plats, och en rejält tjock sula som jag gillar nu när det är kallt. Gissar att den blir väldigt varm så fort temperaturerna börjar stiga, men nu är den bara väldigt skön. Lite kort skaft dock, 3-4 cm till hade varit perfekt. (Warm Run Sock)

För mig med medelmåttig byst, a-b, så håller denna sport-bh behagen på plats när jag springer och den känns välsydd. Dock ger alla material och tekniker, mesh, fyrvägsstretch, formsydda kupor osv mycket tyg och många sömmar, vilket känns lite stelt och knöligt ibland, särskilt på axelbanden. (Cool Performance Super Bra)

De tights som jag och Andréa testade är förstärkta med vindskyddande tyg på framsidan av låren vilket är väldigt skönt när det blåser storm. De sitter fint runt benen och jag störs inte av dragkedjan längst ner vid foten - men grenen! Grenen är enorm. Det är en modell för damer, men utrymmet i grenen känns mer anpassat för herrar... Efter en stunds springande blir det en bylsig påse som känns störande för ens framfart i spåren. (Elite Run WP Stretch Tights)

Lager 2-tröjan, en zip pullover, är färggladast i testet. Tröjan är gulgrön (finns i andra färger också) och har ett tryck på baksidan som gör den helt olik alla andra plagg i testet rent utseendemässigt - positivt! Det är kul med färg! Som förstärkningsplagg har den suttit som en smäck under löparjackan. Mesh respektive tjockare tyg gör den både sval och varm där det behövs. Ser fram mot att kunna springa i den utan underställ och jacka. (Zip Pullover Bodymapping)

Min favorit i testet är löparjackan. Den har också vindskyddande tyg men är otroligt mjuk och följsam trots denna förstärkning. En sån liten detalj som muddarna är det som gör att jag gillar jackan så mycket. De är släta, mjuka och har inga hårda kanter. Om man sätter klockan utanpå jackan under passen brukar det bli knöligt och hårda kanter trycker in i armen - men på den här är allt tight och mjukt. Fickan bak mot ryggen är liten, men rymmer en telefon och nycklar och de skumpar inte nämnvärt när de ligger däri, den känns bra placerad bak på höften. (Elite Run WP Stretch Jacket)

Sist, men inte minst har vi mössan och handskarna. Jag gillar att ha huvudbonad på mig och har slitit ut en Thermal Hat och ett par likadana handskar redan innan detta test. Mössan är tunn, men med dubbla lager tyg i nederkant - så pannan och öron känns varma - och överflödsvärmen kan gå ut genom det enkla lagret ovanpå huvudet. Man är inte snygg, men den karaktäristiska löparägghuvudformen fyller sin funktion.
Handskarna kan fås i många olika storlekar vilket är jättebra för mig som har små händer. Jag kan aldrig ha one-size-fits-all-saker, men dessa finns i XS för mig. De är tunna och lätta att trycka ner i fickan när man blivit varm. (Thermal Run Glove, Thermal Hat)

Tre plus för Craft
+ Funktionella material.
+ Enkel design.
+ Håller bra i tvätten.

Tre minus för Craft
- Grenen på (dam)vintertightsen är för stor.
- Längre skaft på vinterstrumporna hade varit önskvärt.
- Den enkla färgsättningen/designen känns väldigt Craft, men ibland trist.

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.