Att våga hoppas och besluta - Siljan Runt

Tävling

Hur flyttar man ett motionslopp för drygt 5000 cyklister från sen vår till tidig höst - samtidigt som en pandemi härjar i landet och världen...? Eller - hur långt är ett snöre...?

Ja, lite såkänns det just nu. Vi har ständigt föränderliga fakta och kvalificerade gissningar i hela vårt samhälle att ta i beaktning som arrangör. Vi hade nog aldrig trott att klausulen gällande Force Majeur skulle bli aktuell någonsin. Det är ju ett begrepp som “bara finns med” i alla avtal, regler och anmälningar oavsett vad man avtalar om. I sin vildaste fantasi har man nog aldrig kunnat föreställa sig om när Force Majeur skulle bli verklighet.

Men nu är vi där sen en tid tillbaka.
Och det var ingen zombie-apokalyps, ingen alien-attack och inget världskrig (tack och lov!!!) utan det är en tyst, osynlig fiende i lika många olika skepnader som det finns människor. Fienden går under namnet Covid-19 eller Corona.


Vad har vi gjort?
Sen Covid-19 eller Coronaviruset drog in över Sverige i början av året har vi följt utvecklingen med förhoppningen att det skulle vara över fort och att livet skulle kunna återgå till det vanliga. För oss innebar det att planera för Siljan Runt 6 juni.

3 april beslutade Vätternrundan att ställa in alla lopp helt för 2020. Vi har full förståelse för deras beslut då de är ett bra mycket större arrangemang än vårt. Ännu fler aktörer inblandade och många moment som måste klaffa för att kunna arrangera ett lopp av den kalibern som Vätternrundan är. I och med deras beslut blev det det skarpt läge för oss att fatta ett beslut.

Vi lutade länge mot att det enklaste vore att vi också skulle ställa in. Men i samband med att Vätternrundan ställde in och ni var många som hörde av er och bad oss inte ställa in så började vi luta åt andra hållet och kände att vi vill försöka hålla drömmen vid liv ett tag till.


Steg 1
Vi undersökte möjligheten att flytta arrangemanget och beslutade oss för att rikta drömmen mot 12 septembervilket kommunicerats till alla anmälda via e-post, via vår hemsida och via sociala medier.

Scenariot vi numer drömmer om är att ni ska få cykla runt sjöarna och uppleva otroliga höstfärger som glöder i naturen. Har vi tur kan ju vädret dessutom vara bättre i mitten på september än första lördagen i juni... ;) Ni är många eldsjälar där ute som kört loppet i början på juni med temperatur kring nollan och snöblandat regn som piskar mot kinder, armar och ben! Krigare!


Steg 2
Eftersom föränderliga fakta och kvalificerade gissningar fortsätter vara vår bisarra vardag för en tid framöver har vi beslutat att 20 juli är nästa datum för att stämma av “GO or NO GO” - alltså fortsätta arbeta för att kunna genomfoöra loppet 12 september eller inse oss besegrade av den osynliga fienden och få lov att ställa in 2020 års Siljan Runt.


Steg 3
Vi ville snabbt hitta nytt datum för loppet till hösten och kommunicera ut det i anslutning till att Vätternrundan ställdes in och många frågor kom in till oss hur vi tänkte göra.

I ärlighetens namn så genomförde vi steg 1 innan vi landat 100% i den praktiska hanteringen gällande anmälningar för er som inte kan cykla den 12 september. Så steg 3 blir att skapa enhetlig praktisk hantering som passar alla dagens 4313 anmälda cyklister utifrån anmälningsvillkor, lagstiftning, tekniska lösningar etc. Denna praktiska hantering ska vi presentera under vecka 17.


Det vi vet med säkerhet redan nu är:

● att du som är anmäld till 6 juni är fortsatt anmäld till 12 september. Dinanmälan byter datum p.g.a. yttre omständigheter som vi inte rår pa°.

● att har du förhinder att cykla 12 september rekommenderar vi att duredan nu lägger ut din anmälan till försäljning via platsöverlåtelser på vår hemsida. Det kostar inget och du kan då få tillbaka hela anmälningsavgiften.

● att det tar längre tid att arrangera ett lopp än två månader och därför återbetalar vi inga anmälningsavgifter nu och öppnar anmälan på nytt 20 juli.


Det vi skall svara på framöver

● Kan jag få full återbetalning då jag anmält mig till 6 juni, men har förhinder att delta 12 september?

● Kan jag flytta min anmaälan till 2021 års lopp?

● Vad händer med min anmälan om ni beslutar att ställa in på


Avstämningen 20 juli?

Siljan Runt skickar en förhoppning om extra tålamod med oss tills ni får svar på era frågor samt en ursäkt för allt strul som vi inte kan rå för (vissa mejl kan lätt tolkas som att det är vi - arrangören - som är den osynliga fienden...).

Ta hand om er och varandra så att vi tillsammans på bästa sätt kan få genomföra ett annorlunda Siljan Runt 2020, men som ändå ska vara så bra som möjligt för så många av er som möjligt. <3

 
Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.