Bästa turistrundan - Vinnarna!

TävlingDet har varit fantastiskt kul och inspirerande att läsa om alla turistrundor ni tipsat om. Helst hade vi provcyklat dom allihop, men av praktiska skäl har vi fått gå på det ni skrivit. Totalt har vi fått in 69 tips och de allra flesta ser absolut ut att vara värda en extrasväng så behöver du inspiration rekomenderar vi er att gå in och läs alla tipsen.

Efter mycket grubblande var vi ändå tvungna att välja utt två favoriter och valen föll på:

Lena Isgrens långa Sjuhäradstur som hon beskriver så här

Visserligen en lång runda men den går ju att korta ner. https://connect.garmin.com/modern/activity/829021619

Härliga utförslöpor från Viared ner till Seglora. Därefter lite uppför mot Hyssna. Där kan man gofika på Kvarnen som ligger väldigt fint bredvid ett litet "vattenfall".

Turen går sedan vidare till Sätila och uppåt längs Södra Lygnern. Man cyklar i vacker bokskog och på många ställen har man en härlig utsikt över Sjön, Lygnern.

För den som vill fika finns det Grindmossens Café.

Därefter forsätter turen vidare mot Fjärås. Där kan man stanna till på Naturrummet på Fjärås Bräcka. Även här kan man gofika! Man har även här en fin utsikt över sjön!

Nästa etapp går mot Ubbhultsbacken. På vägen dit passerar man Ålgårda. En härlig känsla infinner sig när man passerar över den smala bron och ån med sin täta grönska.

Efter Ubbhultsbacken kommer lite slättåkning längs med ytterligare en sjö. Här är det enkelt att stanna och ta ett dopp. . Sedan cyklar man upp för Benarebybacken och de sista kilometrarna till Mölnlycke. För långväga gäster kan man bo på Wendelsbergs Vandrarhem.


... och  Rolf Grönros Bergslagsrunda som han beskriver så här

TVÅ SJÖAR RUNT 50 KM - NORA/BERGSLAGEN
Denna underbart vackra tur tar dig runt sjöarna Fåsjön och Usken som ligger strax norr om Nora. Du cyklar genom gammal kulturrik bergslagsbygd och storslagen natur. En mil grus - resten asfalt.
http://www.visitnora.se/download/18.26ea5a081387ab83b7a39c/1377689094577/Karta_tvasjoarrunt.pdf

OM DU INTE HAR BRÅTTOM
Ta ett fikastopp på Siggebohyttans Bergmansgård, en av de mest storslagna bergsmansgårdarna från Bergslagens storhetstid.
http://www.olm.se/siggebohyttan.html

OM DU VILL HA EN EXTRA UTMANING
Sväng av från vägen till höger mot Lindesberg vid Siggeboyttan. Där har du en backe på 1, 5 km med 8 % lutning. Njut av utsikten på toppen och vänd sedan tillbaka ner till vägen.

BELÖNINGEN
Missa inte ett besök på det omtalade NoraGlass! De har försäljningen både vid torget och på Strandstugan nere vid Norasjön.
http://noraglass.se/

 

För att just du ska hitta en turistrunda som passar dig rekomenderrar vi ändå att kolla in alla tipsen. Det finns många olika rundor som nog är väl värda ett besök.

Stort grattis till vinnarna som får varsitt Cykelkurbitskit designat av Sofie Lantto, ni kommer att bli supersnygga!

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.