Motala AIF damlag 2015 Kajsa Dahlberg, Isabella Potocki, Sara Berg och Hanna Laxholm. Foto: MOTALA AIF CK

Nytt damlag i Motalas färger

Tidningen CyklaSlagsidan har rätats upp. Herrdominansen i Motala AIF CK är bruten.
I år får klubben även ett damlag.
– Vi tänker satsa allt. Vi ska vinna, lovar Sara Berg.

Förutom Sara består laget av Isabella Potocki, Kajsa Dahlberg och Hanna Laxholm. Förstnämnda duo tävlade redan förra året för Motala AIF CK. Båda märkte under säsongens gång hur svårt det är att hävda sig när man bara är två i samma klubbfärger.
Under loppen pågår mycket taktiskt spel. Det är lätt att bli bortmanövrerad.
– Är man själv är det svårt att göra så mycket. I princip cyklar du 12 mil och hoppas att det blir en spurt, beskriver Sara.
– Som lag blir det annorlunda. Nu kommer vi kunna bestämma lite i klungan. Vi får förutsättningar att påverka utvecklingen. Vi får chansen att konkurrera på ett helt annat sätt, framhåller hon.
Förstärkningarna utifrån är lika med Kajsa Dahlberg från Stockholm och Hanna Laxholm från Falun. Det är två tjejer som har kopplingar till Motala. Steget att börja åka för Motala AIF CK känns naturligt. Men framför allt är det möjligheten att åstadkomma bra resultat ihop som lockar allra mest.
– Ambitionerna är stora. Vi har klara uppsatta mål. Vi vet vad vi vill, garanterar Sara och förklarar att fokus ligger på linjetävlingar och GP. Hon räknar upp SM, 6-dagars och SWE-cup.
Sara, Isabella, Kajsa och Hanna skriver historia. Kvartetten bildar klubbens första damlag. Givetvis är det på tiden. Bakom dem finner vi tränaren Johan Svensson. Sara är snabb att framhålla hans betydelse:
– Johan är en oerhört duktig tränare. Han håller i många trådar och ser till att sätta press på oss. Han har satt upp mål han vill att vi ska klara. Vilket är bra. Det gör att man håller uppe skärpan.
Den laddade fyrklövern kommer även figurera i Vätternrundan. Under den traditionella Vätternrundanhelgen är gänget funktionärer, men när Tjejvättern avgörs en vecka tidigare sitter de på sina hojar.
Det blir en bra genomkörare – och skyltfönster.
– Ja, det är viktigt att vi får visa upp oss, att göra folk uppmärksamma på att Motala AIF fått ett damlag. Vi kommer köra så fort vi kan. Målet är att sätta en snygg tid. Sedan är det ytterligare en bra chans att cykla ihop oss som lag, menar Sara Berg.
Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.