Foto: Niklas Wallner

Wallner sammanfattar året

KrönikaBröderna Wallner har cyklat så länge de kan minnas och har tävlat i downhill i över tio år. Med underbara bilder sammanfattar Niklas året som gått och Robin delar med sig av sina tankar kring med- och motgångar.

Jag och Niklas satte oss ned och gick igenom den gångna cykelsäsongen, blickade bakåt i bilder och resultatlistor, minnen som är både bra som dåliga. 

I februari 2013 samlades teamet (som består av mig, Niklas, Marcus Hansson, Mekaniker Erik Källström och manager Carina Wallner) i Åre för ett genrep inför säsongen. Cykelsuget var extremt.

Vi byggde nya cyklar, fick in några åk på skidor och gick lös i snowparken med cyklarna.

Vi lastade sedan in i vår nya Peugeot och fortsatte mot Italien för att få in lite viktig träningstid på både downhill- och endurocyklar.

Ett peppat gäng var vi som tränade, testade nya inställningar och bytte viktiga filmcitat på kvällarna...

Veckan slutade tyvärr med att junior-Marcus vurpade under ett av de sista åken för dagen (skippa det sista åket!) och vi fick besöka sjukhuset.

En bruten handled gjorde att han fick flyga hem till Sverige medan vi andra fortsatte mot Barcelona och säsongens första tävling.

Där fortsatte det att stadigt gå utför, vi blev av med tre cyklar, kamerautrustning och mycket annat ur vår helt nya racebuss.

Som tur var körde jag hem en andra plats på tävlingen, på Marcus cykel eftersom min var stulen. 

Marcus kom tillbaka från sin skada men fick avsluta säsongen tidigare än tänkt då han bröt bäckenbenet i samband med att han tränade inför wc-tävlingen i Hafjell. Det var en tung motgång både för honom och resten av gänget.

Niklas gjorde sitt bästa för att väga upp det hela genom att i Hafjell slå till med sitt bästa WC-resultat någonsin och en 16e plats, en av de stora höjdpunkterna under säsongen.

Det var lite såhär säsongen såg ut, med extremt djupa dalar men en hel del toppar som ändå vägde upp motgångarna.

Mellan tävlingarna hann Niklas med att både filma, fota och träna vilket resulterade i dels de här bilderna men även en hel drös med filmer från säsongen. 

Vi avslutade säsongen med ett svenskt mästerskap mitt i Stockholm i Hammarbybacken. Niklas var regerande Svensk mästare och jag var hungrig på att ta tillbaka mästartröjan från min bror.

Det blev som väntat en väldigt tight tävling i den korta banan.

I slutänden blev det jag som stod överst på prispallen och tog hem mitt fjärde SM-guld i elitklassen, Niklas slutade på en tredjeplats.

Även om motgångarna under säsongen har varit lite väl många så har vi alla lärt oss enormt mycket och vi känner oss mer motiverade än någonsin att komma tillbaka under 2014 års säsong. 

Läs mer här eller kika på våra filmer.

 

 

 

 

 

 

 

3 kommentarer till artikeln

Sebastian Krüger
1976 • Sandared
#1
6 november 2013 - 08:55
Det har varit kul att följa er under säsongen! Heja heja! Kör hårt!
1980 • Hyssna
#2
8 november 2013 - 09:18
Hjälp vad ni kan åka. :-)
Nu blev jag sugen att prova ännu en sport.
0 •
#3
30 september 2019 - 06:32
thank you for sharing http://freexboxlivegold.codes
Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.