Karolina Örnstedt under SMACK-Tempot 2013 Foto: Niklas Källström

Extremt kul med cykel enligt nya tipsaren

PorträttVi kommer att få goda tips och råd av en stark nykomling framöver. Karolina Örnstedt har på kort tid gjort stora framsteg på cykel och hennes texter kommer att handla om vitt skilda ämnen inom motionscykling.

Karolina Örnstedt har bara cyklat sedan 2011 men utvecklas i rekordfart. Hon cyklar ofta och året runt.

– Avrundat kanske det blir tre till fem gånger per vecka under högsäsong och en till två gånger per vecka under lågsäsong (jobbpendling ej inräknat). Under lågsäsong tränar jag också spinning, styrketräning, militärträning, löpning och lite simning.

Karolina började cykla i samband med att en kompis till henne gjorde en Svensk Klassiker. Det smittade och Karolina gick med i en cykelklubb och fastnade snabbt.

– Jag tycker att det är extremt kul att cykla. Cykling är perfekt som motionsform på många olika sätt. Det går att variera på väldigt många olika sätt, på landsväg, grusväg eller i skogen. Det går att ta sig långa distanser och man får se och uppleva olika platser. För att inte tala om alla fantastiska människor man lär känna under tiden.

Karolina tävlar mest tempo vid sidan av motionscyklandet och tycker att om att se hur bra hon kan bli och hur fort hon kan cykla.

– Jag satsar hårt på att vara skadefri 2014 och på att köra Stockholm Gran Fondo, Siljan Runt, Vätternrundan och lite andra motionslopp i lagom snabb fart. Huvudsaken det är kul så får vi se hur det går! Sen vore det kul att plocka en topp 10 plats på tempo-SM 2014!

Karolina har många fina cykelminnen som värmer lite extra i hjärtat.

– Ett träningsläger på Mallorca med Fredrikshof påsken 2012 där jag lärde känna många trevliga cykelkompisar och cyklade fantastiskt fina rundor. Min första Vätternrunda 2011 på 9h35min är också ett fint minne. Jag var nervös i flera veckor innan, men loppet flöt perfekt och jag var pigg hela vägen. Min första tävling med elitlicens i år är också ett fint minne, jag gav vad jag hade, plockade en bronsmedalj och fick mersmak.

 

2 kommentarer till artikeln

1985 • Hörnefors
#1
14 oktober 2013 - 21:12
Mycket starkt jobbat. Jag skall cykla Vätternrundan 2014 för första gången och riktar in mig på 12h. Men 2015 så jagar jag dig :)!
1985 • Hörnefors
#2
16 oktober 2013 - 20:15
Det tror jag säkert :D!
Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.