Fredrik i en regnig kurva under linjeloppet VM 2013 Florens Foto: Staffan Löwstedt/ SCF

VM-guld till Portugal under herrarnas linjelopp

TävlingVärldsmästerskapen i Florens avslutades med herrarnas linjelopp under mycket regniga och extrema förhållanden. Guldet gick till Rui Costa från Portugal, silver och brons gick till Spanien genom Joaquim Rodríguez och Alejandro Valverde.

Det såg bra ut för Thomas Löfqvist och Tobias Ludvigsson som låg kvar i den främre klungan under en lång tid. Ludvigsson körde tillbaka Löfqvist till klungan när de halkat efter, därefter klev han av. När det var två varv kvar blev Löfqvist indragen i en krasch, han cyklade ikapp klungan men det kostade för mycket och han kom in på en 46:e placering.

Kessiakoff bröt på tredje varvet.

– Man måste vara 100 % övertygad om att man ska vara med i slutet. Jag visste att jag inte skulle bli topp 10 och hade inte heller de vassa armbågarna idag. Det kraschades från start, jag låg långt bak och fick väja för alla som vurpade. Jag kände att jag snart skulle gå i backen. Övertygelsen fanns inte där idag så jag tog beslutet att kliva av efter två varv, kommenterar Fredrik Kessiakoff efter loppet.

– Detta var ett mycket strapatsartat lopp och kommer att gå till historien som ett av de mest extrema. Många duktiga cyklister bröt på grund  av krascher eller att det var för farligt, kommenterade förbundskapten Mattias Reck efter loppet.

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.