Drylane favorit i provrummet som höll klockrent även i praktiken Foto: L.Å.

Testa i provrum och på cykeln...

PrylarBörja med test i provrummet där det gäller att känna sig fram och försöka skapa en bild av hur cykelbyxorna känns på cykeln.

Huka och böj! Vrid och vänd! Imitera sittställningen på cykeln! Skaver blöjan? Korvar sig tyget? Är resårerna för hårda? Åker byxan ner i ryggen? Sitter blöjan där sadeln kommer att vara? Sitter modellen snyggt?

Finns möjlighet att provsitta cykelbyxor på cykel ta den och kolla särskilt hur blöjkanten känns mot sadeln!

Efter test i provrummet av åtta olika modeller valde jag ut tre som mina favoriter och avfärdade några andra som mindre lyckade.

Sedan var det dags för test i praktiken och min känsla i provrummet visade sig stämma ganska bra med verkligheten.

Bland favoriterna från provrummet var Drylane klockren även efter test på cykeln! Gore gillade jag t.o.m. lite mer efter provturerna dom blev mitt val för långlopp som Vätternrundan eftersom midjebyxa ger snabbare depåstopp med kiss-paus än hängselbyxor som kan krångla till det en hel evighet cykelkelhjälm, Camelback, solglasögon och cykeltröja ska av innan hängslen och byxor äntligen kan dras ner… Den enda lilla missräkningen bland favoriterna var Newline där kanten på blöjan visade sig hamna preciiiiis vid min sadelkant – skavvarning – jodå – fick skav efter 16-milatur mellan Sälen och Trysil.

När det gäller modellerna som kändes mindre lyckade i provhytten så bekräftades i samtliga fall första intrycket under provturerna.

Men min favoritbyxa är inte automatiskt din. Vi ser kanske olika ut. Sedan har vi eventuellt olika på vår cykling där jag kör racer gärna fort och långt kör du kanske ännu fortare och längre eller varför inte fikaturer på en Skeppshult. Smaken är också olika för vad som är skönt och snyggt.

Lyssna till din bak så hittar du en favoritbyxa som passar just dig!

Lycka till!

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.