Vem var snabbast? Du eller personen du mötte? Foto: K-J Danielsson

Vem är snabbast på vägen?

TräningNi vet hur det är. Vi tävlar bara mot oss själva. Vad andra gör är inte viktigt. På träningen håller vi vårt eget tempo. Helt oberörda av dem man möter på vägen... eller inte.

Oavsett hur man tränar lämnar omgivningen ingen oberörd. Vi höjer gärna farten lite när någon vill köra om oss. Alternativt rullar vi tyst förbi och drar ner på flåsandet när vi passerar någon. Nästan alla, medvetet eller ej, rättar vi till sittställningen lite när någon annan dyker upp.

Alltså, vi bryr oss. När vi cyklar åt samma håll ser vi snabbt vem som håller farten bäst. Men om vi möts, vem är egentligen snabbast då? Du eller den du möter? Det finns ett litet trix för att kolla av vem av er som håller högst tempo. Är avståndet lite längre hinner du till och med kolla av innan sista "nu-sträcker-vi-upp-oss-fasen".

Gör så här:

# Kolla in avståndet mellan dig och personen du möter
# Bestäm mittpunkten på sträckan mellan er
# Håll din fart, rätta till sittställningen och se oberörd ut
# Se vem som kommer först till mittpunkten
# Hälsa men förneka för alla (inkl. dig själv) att du kollade

Kör hårt men stressa inte (för mycket)!

2 kommentarer till artikeln

1963 • Norrköping
#1
28 mars 2013 - 05:13
Nej jag bryr mej inte ett dugg vilken fart andra har, men jag hälsar glatt. :)
1962 • Åkersberga
#2
28 mars 2013 - 18:18
Hehe, det stämmer nog ganska bra. Men det är lite märkligt, om jag kör på hybriden eller MTB:n och möter en racer och jag hälsar får man knappt nån vink tillbaka men har jag racern och möter racer och jag hälsar så hälsar 99% (uppskattat siffra) tillbaka. Undrar varför?.... Självklart hälsar jag på andra cykel-"typer" själv. Upp med näven och vinka och fokus på styret. Vi ses när vi möts ;-)
Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.