Tröskelpass

Ett problem för mig med jobbpendling och vintercykling var hur jag skulle få till tröskelpassen- dom där typiska intervallerna på trainern när man har råkoll på watten. I somras körde jag en del av dem på känsla under pendelsträckorna, tyckte det funkade bra trots att jag inte pysslar med wattmätare och sånt tekniskt krafs annat än inne på trainern. 

Men på dåligt vinterväglag kolsvart mörker och klädd med dubbla lager vantar som gör att jag inte ens kan få med mig en vanlig klocka- nä det blir inte mycket till kvalité då. Jag är glad att ta mig helskinnad de 23km till jobbet på rimlig tid. Och med heltidsjobb, småbarn och en kvällströtthet som ber mig somna med barnen, då blir det inte mycket trainertid till vardags.

Men idag slog mig tanken, det skulle möjligen kunna finnas en testcykel på jobbet? Och jodå, där stod den. Troligtvis inte använd på flera år. Men den funkade över förväntan, och efter att ha friskat upp minnet om hur man räknar ut watten utifrån motstånd och kadens fick jag till ett fint lunchpass med ett gäng enminutare. Och med mig fick jag också träningsmöjligheter för framtiden som jag inte alls räknat med, känner att detta kommer underlätta jakten på någon slags cykelform under vintern.

Annars blir bjuder vinter på en del snöskottning också, så gymmet känns överskattat just nu!

Lunchdaten

Har stigit upp 5.30 på morgnarna för att skotta fram parkeringen innan jobbet... nu räcker detfaktiskt med snö för en stund! 

 Laddar för lunchpass

Och Frida har slalomdebuterat! 
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.