Trailflirt

Runstreak hela januari

Plötsligt har det blivit januari och det innebär runstreak för mig. Jag har hoppat på Pace on earths utmaning Runstreak januari som innebär att man ska springa minst 20 minuter och minst 1,6 km varje dag hela januari. Yey!

Jag har gjort ett misslyckat försök till en runstreak för ett år sen, då jag skulle samla ihop kilometer för att nå målet 1000 km under 2016. Det blev fem dagar, sen fick jag ont i halsen. Hoppas slippa förkylningar och annat skit den här gången, men med tanke på hur dottern snorar vete tusan om det går.

Hur som helst har jag funderat på min tidigare bild av en runstreak jämför med den bild jag har fått nu efter att ha lyssnat på Pace on earths poddavsnitt om runstreak och efter att ha sett reglerna för den här utmaningen. Att det räcker med 20 min och 1,6 km känns så himla … lagom. Och jag älskar ju lagom ?? Lagom och good enough är mina ledord i livet.

Glad joggare.

Tidigare har jag nog tänkt att även om man ska springa varje dag så måste det vara rejäla rundor. Har jag sprungit mindre än tre kilometer har det tagit emot att skriva in det i träningsdagboken, men i det här sammanhanget känns det plötsligt som att en riktigt kort lugn runda absolut fyller en funktion och är bra nog. I mitt fall, som ska springa ultra i april och inte har sprungit så mycket under 2017, är ju det viktigaste att successivt vänja kroppen vid att springa mycket igen. Om jag kan göra det genom att dagligen ta korta rundor och på så vis slippa bli alltför sliten, kanske jag kan vänja kroppen, leder, ligament och allt sånt där, vid en ökad löpmängd men utan alltför mycket slitage?

Det är egentligen helt motsatt tänk jämfört med hur jag tränat inför tidigare långlopp, då jag har haft mycket längre rundor men flera vilodagar varje vecka. Givetvis ska jag se till att få långrundorna också, men jag tänkte att januari kan få vara fokus på runstreaken med lagom långa rundor för att försöka vänja kroppen i lagom takt. Sen från februari och framåt blir det mer långpass.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.